Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam, posiadam Rovera 75 z 2000 roku 2.0 cdt.
Chciał bym go trochę podnieść bo trochę jest za niski, często mam problem przy przejazdach przez progi itp.
Wiem, że jest dużo tematów takich ale jednak prosiłbym o odpowiedzi.
Interesowały mnie sprężyny jakieś w miarę tanie takie, które podniosły by mi samochód.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 18, 2014 16:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
standardowo R nie jest niski, jak jeszcze podniesiesz to będzie to słabo wyglądać,
nie wiadomo jak z jazda, ja mam -35mm i tutaj przykładowo na 15 (zima) unikam
praktyczne każdego krawężnika, bo jest nisko
Pomógł: 6 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 344 Skąd: Mazury
Wysłany: Pią Gru 19, 2014 08:29
R75 napisał/a:
standardowo R nie jest niski, jak jeszcze podniesiesz to będzie to słabo wyglądać
Jest tragicznie niski . Ja mam koła 15 i od krawędzi błotnika do osi koła 39cm. a między asfaltem a osłoną silnika 9cm ! Kupiłem ostatnio gumy między zwoje sprężyny na przód to mi się 1 cm podniósł ale to i tak mało. Tył jest OK . Nie wiem czy nowe sprężyny coś tu dadzą bo 39 cm od błotnika do osi koła to jest w granicach normy.
pablo, ja mam od piasty do nadkola odległość niemal taką samą. Weź pod uwagę zamontowane koła, profil i szerokość przy tych 15", oraz czy osłona jest zamontowana dobrze i nie zwisa. U mnie wisiała i tarłem czasami.
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Pią Gru 19, 2014 09:08
Niestety podniesienie 75 będzie brzydko wyglądało, fabrycznie jest najlepiej. Opuszczona 75 w dół wygląda jak takie zmęczone auto, a co dopiero będzie jak będzie podniesiona i będzie stała jak koza
Kupic terenówkę i z głowy albo seicento obok którego teraz stoję na parkingu i jest wysokie
potraktowąc plastiki z streetwise opalarką i lutownicą, wymodzic jakiś body kit, podnieśc na zawieszeniu i mamy swoistego moda Rover 75 Cross Country bardziej pasowało by do kombiaka, w końcu audi volvo mają takie modele
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Kwi 2010 Posty: 208 Skąd: Jastrzębie Z
Wysłany: Pon Gru 22, 2014 19:49
Ja w moich kombiaczku wymieniłem sprężyny tylne na wzmocnione firmy LESJOFORS. Jestem bardzo zadowolony. Samochód wyraźnie się podniósł. Na starych miałem prześwit między kołem, a nadkolem na 2 cm. Obecnie mam miejsce na szerokość dłoni.
Stosunkowo tanio kupiłem w firmie Arwit. Mam nadzieje, że długo mi posłużą.
_________________ teraz 75 cdt, wcześniej 216 SE i 214 Si może kiedyś jagular...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum