Wysłany: Sro Gru 31, 2014 10:19 [R200] Cos piszczy z prawej strony jakby wiatr ???
Typ: i Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
Witam
Juz nie wiem czego się czepić, od miesiąc próbuje zlokalizować piszczenie z prawej strony samochodu. Odgłos jest taki jakby (piszczenie,gwizdanie) wiatr było słychac w samochodzie narasta powyżej 60km/h. Uszczelniałem dodatkowo szybę przednią, dociągałem drzwi na zamku z przodu i z tyłu + zdjęcie boczków, poprawiałem lusterko i dalej nic. Już mi ręce opadaj
_________________ Gucjan
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 31, 2014 10:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
samochód mam od 5 lat i zmieniałem łożysko wprawdzie z tyłu, ale byłem na stacji diagnostycznej i niby nie ma luzów z przodu. łożysko by raczej huczało a to jest taki gwizd, jak by gdzieś drzwi były niedomknięte...
Pomógł: 26 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 587 Skąd: Civitas Kielcensis
Wysłany: Sro Gru 31, 2014 13:02
Może gdzieś uszczelka drzwi niedomaga? A nie zakładałeś na przód auto takie specjalne gwizdki do odstraszania zwierząt jak się jedzie lasem w trasie? Może jakaś część spojlera jest luźna tył/przód i wpada w rezonans przy dużej prędkości.
Mam to samo i też z prawej strony, dawno temu miałem jakiś problem z kołpakiem i dźwięk był bardzo podobny, wystarczyło docisnąć kołpak i dźwięk znikł, ale od pewnego czasu mam troszkę inny dźwięk, uaktywnia się przy 80km/h i nieważne przy jakim felunku.
Witam w Klubie,
też mi piszczy coś po prawej stronie...
- nie kołpak,
- nie uszczelka,
- nie łożysko,
ani nic z tego, co tu było wyżej wymieniane.
Z bezsilności się poddałem i przestałem walczyć, ale irytuje to bardziej.
Dźwięk staje się głośniejszy wraz z rosnącą prędkością, a słyszalny jest od 70-80km/h. To musi być jakiś "gwizdek", czyli przez jakąś szparę przepływa powietrze, ale już nie mam zdrowia tego rozkminiać.
BTW, dziwne zrządzenie, że zawsze z przodu i po prawej, nie ?
jak najbardziej i ja nie doszedłem dalej co to piszczy. A teraz jest tak że czasem bardziej słychać a czasem mniej. Oj irytuje i to bardzo. A ja siedzac na miejscu pasażera podczas jazdy otwierałem drzwi i tez to słychać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum