bo chcieli sprzedać coś zupełnie innego pod znaną marką ?
pod nazwą, która miała jakąś rozpoznawalność, a nie zaczynać od zera. no ale dobili wszystko
choć całkiem fajnie wygląda na stronie MG3 trophy concept (taki następca ZR'a) albo mg icon
tutaj starali się pokazać podobieństwa i na tym się kończy bo bardziej mi to wygląda na Nissana Juke, ale kierowali się pewnie tym jakie auta się sprzedają
I tu wracam do początkowego pytania - po co im w ogóle znaczek MG skoro nie korzystają z tradycji (co w sumie jest dziwne dla Chińczyków)?
Pewnie dlatego, żeby klient się skusił - że oo MG to te auta co kiedyś robili i teraz może nówkę wciągnąć.
A niestety jak się zagłębi w temat to już gorzej to wygląda.
Choć przyznam się bez bicia, że jakby Chińczycy zrobili Rovera 75 w coupe to bym kupił
Kiedyś w zakupie kontrolowanym na TVNie rolnik poszukiwał auta w teren i pokazano mu właśnie Defendera
Bo to jest świetne auto w teren, ale tylko w teren i w latach 40-tych było projektowane również dla rolników.
Jak mi powiedziała kiedyś jedna właścicielka Defendera - on jeździ 80 km/h.
Nie ważne gdzie i po czym. ZAWSZE!
Teraz jeździ Pajero I i chwali sobie wygodę!
Ale np. żeby móc zobaczyć po czym w terenie idzie lewe przednie koło, to kierownica jest tak blisko szyby bocznej, że dłoń się nie mieści, jak nią kręcisz...
Ale teraz wszyscy znani mi rolnicy (a kilku znam) mają osobówkę + ciągnik, często taki wypasiony z dotacji z UE z klimą i CD - zdecydowanie bardziej terenowy i wygodniejszy od Defendera.
Z resztą, przypomina mi się powiedzenie znajomego, który jeździ jako pilot w rajdach terenowych:
"Im lepszą masz terenówkę, tym dalej będziesz szedł po ciągnik"
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum