Wysłany: Sob Sty 17, 2015 16:26 [220SDi] Zmiana stacyjki na podświetlaną
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam
Chciałbym założyć stacyjkę z R200 SDi z 1998 roku z podświetlaniem do samochodu z 1997 roku. Pytanie, czy taka operacja jest plug and play? Nie trzeba kombinować z podłączeniem podświetlania? Dodatkowo mam problem z centralnym zamkiem, mój temat jeśli ktoś to ogarnia.
Za wszelkie odpowiedzi będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 17, 2015 16:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam całe rozbite autko, problemu z wkładkami i kluczykami nie będzie. Może dzisiaj zobaczę jak to wygląda w starszym samochodzie, bo z nowszej stacyjki wychodzą dwie duże kostki.
musisz zmienić też centralkę sterującą, podświetlenie się wyłącza jak przełączasz na zapłon.
centralka przy bezpiecznikach z oznaczeniem A, D itd
Wielkie dzięki za odpowiedź. Zajrzałem w sobotę pod plastiki, faktycznie nie było do czego podłączyć drugiej kostki. Poszukam przy rozbitku skrzynki bezpieczników.. Jakieś wskazówki, jak to wygląda?
Ja przekładałem taka stacyjkę, sprawa nie jest może bardzo trudna. Na początku chciałem przełożyć cała stacyjkę uzywana, ale nie mogłem odkręcić tej mojej od kierownicy, wiec ją rozebrałem i przełożyłem samo to co odpowiada za swiecenie i u mnie swieci się cały czas jak zapalam światła.
[ Dodano: Pią Sty 23, 2015 10:33 ]
tylko może być z inna literą
To już zmieniłem Przy okazji reanimowania centralnego . Tylko nie podłączyłem białej kostki - nigdzie jej nie znalazłem. Wie ktoś pod co jest podłączone podświetlenie stacyjki? To przełożyłbym sobie z rozbitka. W samochodzie z 1997 stacyjka podłączana jest jedną kostką, a wersja z podświetlaniem (1998) na dwie kostki.
Najprościej było by pod światełko w podsufitce podłączyć
Spotkałem się z czymś takim na forum, ale jakoś nie widzę w tym sensu.. W poprzednim Roverze podświetlanie gasło dopiero po włączeniu zapłonu.. A lampka wnętrza gaśnie szybciej. Poza tym.. Jeśli świeci we wnętrzu to po co komu podświetlenie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum