Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
Witam chce kupic rovera od kogoś po okazyjnej cenie ale mowi ze po wymianie uszczelki kolektora dolotowego auto nie odpala dodal ze sam wymmienial uszczelke. Moje pytanie bo nie chce sie naciac na minę co mogl zle zrobić bo cena jest dobra ale chce wiedziec co moze byc przyczyna i co zrobic albo jak to sprawdzic prosze o wyrozumiałość bo ja sie nie znam na tym a zalozylem konto specjalnie zeby sie dowiedziec. I pozniej jak juz bede posiadaczem tego auta również wbrazie problemow zglosic sie o pomoc. Bardzo prosze o pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 19, 2015 14:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie odpala znaczy - kręci ale nie odpala ?
czy może wcale nie kręci rozrusznik ?
Coś chyba ściemnia że to po wymianie uszczelki.
Jeśli wymienił tylko uszczelkę a wcześniej odpalał to nie widzę takiej możliwości żeby teraz nie odpalał, chyba że coś pomieszał (np. z przewodami)
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
powiedzial ze sam wymienil uszcelke kolektora i po przejechaniu kilkunastu metrow ssamochod zgasl i nie odpalil, rozrusnik kreci ale nie odpala. Pomoze ktos co to moze byc
Wymiana uszczelki kolektora dolotowego to błachostka więc zastanów się dlaczego chce go sprzedać po "okazyjnej cenie" jak to nazywasz.
Problem może tkwić w układzie paliwowym (pompa, filtr wtryski itd...) lub elektrycznym albo w zupełnie innym, ciężko strzelać.
Auto napewno powinien obejżeć fachowiec a właściciel pewnie sam nie wie co mu dolega więc stąd ta cena.
Ile chce jeśli można zapytać ?
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Witam, podpinam się pod temat, nie chcę zakładać nowego.
Muszę zdemontować kolektor ponieważ chcę się dostać do termostatu a mam "gadżety" od instalacji gazowej, więc bez zdejmowania się nie przecisnę,
moje pytanie czy po demontażu kolektora koniecznie muszę zakładać nową uszczelkę czy stara powinna być ok?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum