Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2001
Witam , rozbierał może ktoś kolektor ? Jak złożyliście tylna część po demontażu, tzn jak Wam się udało uszczelnić kolektor? Tylna część jest wklejona I nie łatwo ją zdemontować , ja to zrobiłem i teraz zastanawiam się jak to złożyć żeby było szczelnie, silikon ? Może coś specjalnego jest do takich rzeczy? Czy y komuś udało się złożyć wszystko do kupy po demontażu? Czy warto kupić używany? Gdzie najtaniej można kupić nowy kolektor? Z góry dziękuję za odpowiedź
_________________ scrawl
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 08, 2015 13:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja to skleiłem silikonem wysokotemperaturowym (czarny, K2). Dałem go bardzo grubo ponieważ miałem nierówne krawędzie, które zrobiły mi się przy rozłączaniu tej pokrywki od kolektora, gdyż strasznie ciężko mi to szło.
W miarę możliwości to ścisnąłem i po dobie założyłem.
Samochód jeździ więc chyba dobrze to wyszło.
Dziękuję za odpowiedź, nie wyrównywałeś niczym krawędzi , resztek które zostały na łączeniach?
Kupiłem przy okazji innych części kolektor i z nudów go rozebrałem , zupełnie niepotrzebnie bo jest ok, nie ma za dużych luzów i wszystko chodzi, teraz sprawdzałem u siebie w aucie bo mi zaczął kolektor halasować wyciągam vis a tam brak tego patyna plastikowego który otwiera klapki
Najprawdopodobniej się ułamał i jest gdzieś w kolektorze, masakra, trzeba składać stary i zobaczymy co się będzie działo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum