Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
Mam problem, gdyż gdy wcisnę hamulec, to tylne prawe koło mi zablokuje i gdy puszczę pedał, to zacisk dalej trzyma. Rozbierałem zaciski, i czyściłem, lecz puszcza jedynie gdy stuknę 2 razy młotkiem w zacisk.
Na 90% jestem pewien że zacisk do wymiany, ale chciałem się was poradzić czy mieliście podobny problem.
Czekam na odpowiedzi.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 13, 2015 23:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Co do prowadnicy to wyciągałem i wszystko wyglądało w porządku, tzn. było wysmarowane jakimś tawotem, lecz to wyczyściłem, bo słyszałem że pod wpływem temperatury robi się z tego plastelina, lecz po czyszczeniu dalej problem występował, więc można to chyba wykluczyć.
Kolejne moje pytanie to jak mogę zdemontować tłoczek, bo jestem troche nie w temacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum