Wysłany: Pon Lut 16, 2015 20:12 [R 200 Vi] Kable wymienione czas na świece
Typ: VVC Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Witam wszystkich. Podobny temat pewnie był na forum ale nie mogłem znaleźć... Wymieniłem przewody WN i jest lepiej auto już tak nie szarpie ale przy odpalaniu na zimnym potrafi jeszcze czasem zgasnąć...podejrzewam że świece już nadają się na śmietnik... Co polecacie?? Przewody to NGK RC-RV 1203...
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 16, 2015 20:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mi w VVC jeździło się najlepiej na denso K20TT, świece NGK zakupiłem chyba ze 3 komplety i w każdym był jakiś problem, Platynowe to już całkiem masakra, malinowo jeździły przez jakieś 100km potem zaczęły się problemy, testowałem różne modele świec w silniku 1.8VVC w roverze 200 i te K20TT były najlepsze pierwszy komplet zmieniłem po 20tys nie dlatego, że było z nimi coś nie tak tylko że należało (miałem lpg) kupiłem ten sam model i do samej sprzedaży auta nie miałem żadnych problemów w sumie ponad 30tys zrobiłem na tych świecach.
Nie no jasne ze nie wciska. Chodziło mi tylko o to które wybrać z tych które podałeś.
[ Dodano: Pią Lut 20, 2015 02:09 ]
Dobra już wiem o co chodzi.
[ Dodano: Wto Mar 17, 2015 23:29 ]
Odświeżam temat żeby nie zaśmiecać nowym. Przewody wymieniłem poprawiło się. Potem nadszedł czas na świece również wymienione. Dzięki Kozik za podpowiedź naprawdę dobrze się na nich jeździ. Auto nie szarpie tak jak wcześniej, równo jedzie na każdym biegu. Ale problem z gaśnięciem nie zniknął. Wracając dziś z pracy odpalił normalnie. Dojechałem do wyjazdu z pracy zatrzymałem się i padł. Co dalej? Cewki?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum