Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam.Powstal powazny problem.Dzis musialem wyjac podstawe akumulatora i ku mojemu przerazeniu zobaczylem na wpol spalona wtyczke od pompy Abs.Kiedy poruszalem zweglonymi kablami zaczelo iskrzyc.Nie mam pojecia dlaczego sie wszystko zjaralo.Z trudem wyrwalem resztki wtyczki wyjalem bezpiecznik od ABS ktory jest w komorze silnikowej.Przestal dzialac licznik i wskaznik paliwa.Pytanie,czy pompa ma cos wspolnego z licznikiem i wskaznikiem paliwa?.Wiem ze odpowiedzialny jest za to czujnik w prawym kole.Czy z odpieta pompa licznik powinien dzialac?kilometry tez sie nie nabijaja,nie pokazuje zuzycia paliwa.Abs nie dzialal mi od zawsze,ale licznik dzialal.Moze nie powinienem tego ruszac ale balem sie ze moze mi sie auto spalic. Prosze o jakies wskazowki
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 02, 2013 12:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czyli jak wtyczka wypieta z pompy to predkosciomierz nie ma prawa dzialac?Musze wiec ze starego wyciac wiazke kabli wraz z wtyczka i polutowac.Oczywiscie zrobi to elektryk.Czy jest roznica miedzy wtyczkami z kontrola trakcji a wtyczka bez kontroli? Wiadomo ze ta druga jest bardzie dostepna. U mnie jest(byla) z kontrola.A moze ktos z klubu taka ma zbedna?
Mam R75 bez kontroli trakcji, ale w konsoli środkowej jest niebieska wtyczka przeznaczona do podłączenia przycisku kontroli trakcji. Czy to znaczy, że we wtyczce do pompy ABS te przewody się też będą znajdowały, czy gdzieś po drodze "znikają"? Ile jest przewodów we wtyczce pompy bez trakcji i z trakcją?
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Pon Lut 02, 2015 08:59
wellman, jak byś coś jeszcze potrzebowal pomocy to mam pompy z TC do diesli z wtyczkami, to wtedy po ilości kabli jaką Ty masz i po kolorach mozna będzie podać numer pompy jaka Ci będzie pasowała.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum