Odłączyłem LSM gdy były włączone światła mijania i po odłączeniu wszystkie światła i wycieraczki przestały działać ,manetką mogłem włączyć wycieraczki...
jak koledzy już wyżej pisali, sprawdź wiązkę, skoro po wypięciu LSM wycieraczki pracują prawidłowo, to czeka Cię sprawdzenie instalacji na wszystkich odcinkach gdzie pokrywa się z instalacją oświetlenia. proponuję śledzić wiązkę od silniczka wycieraczek w kierunku kabiny
Ok jutro rano zaczynam od sprawdzenia instalacji od silniczka wycieraczek do kabiny oraz przy nadkolu...
Pozdr
[ Dodano: Pon Lut 23, 2015 18:50 ]
Koledzy!Jakiś cud się zdarzył,nie miałem dziś czasu się tym zająć i jezdziłem tak cały dzień,auto miałem bardzo brudne i pojechałem na myjnie.Wymyłem dokładnie nadkole i wiązkę którą było widać, gdyż nie mam tej klapki w nadkolu i wszystko było pokryte błotem.Po umyciu odpalam auto i wszystko działa prawidłowo!Wycieraczki ani drgną, a światła świecą idealnie:)))))
Może mi to ktoś wytłumaczyć?Dodam że jezdze tak od 2-3tyg codziennie po ok 50-100km i ani razu chociaż na chwilę usterka nie ustąpiła...
Ps:światła włączałem i wyłączałem 10-15 razy pod rząd i za każdym razem wszystko było ok:)
Teraz byłem w sklepie,wszystko działa prawidłowo.Uważasz że brak klapki był przyczyną problemu?
Czyli mam rozumieć że przyczyną było błoto na przewodach??
Jak długo nie masz klapki i bylo błoto to może zrobiło swoje. Teraz Ci działa. A za chwilę będzie przeklinał, że znów nie działa. Zrób to zobacz gdzie było błoto w jakim stanie są kable
Wysłany: Wto Lut 24, 2015 09:36
roverr napisał/a:
Czyli mam rozumieć że przyczyną było błoto na przewodach??
nie błoto , tylko woda i wilgoć dostająca się w rejon lamp gdzie znajdują się dwa złącza przewodów ( od lamp i wentylatora ) , a wyżej skrzynka bezpiecznikowa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum