Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Pon Mar 02, 2015 09:36
cin1391,
Wymień cały ten słupek lepiej(popielniczka,zapalniczka uchwyty na kubki) za grosze to kupisz, mechanizm szyby też kilka zł, drożej kosztuje zestaw naprawczy.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 02, 2015 09:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
z tym plastikiem to może byc grubsza sprawa, taniej i szybciej kupisz uzywany mechanizm i wymienisz.
Co do zapalniczki, to zalezy co poszło, trzeba by rozebrać, jak coś jest połamane to nie warto grzebać i lepiej wymienić cały wkład(cały element poniżej klimatyzacji)
Czyli sam dolny element ponizej klimatyzacji mozna wymienic? Czyli popiolke, gniazdo zapalniczki i uchwyt na kubek?
widzialem, ze wymiana mechanizmu szyby to niezla gimnastyka...
cin1391, nie wiem czy tak wiele gimnastyki. Na gotowo robię to nie dłużej niż 20 minut, to nie wiem ile moze Tobie to zająć, 30-40 min.
Wymiana tego pod pod panelem klimy to tez chwila.
W godzinkę masz wszystko zrobione
A że roboty trochę jest to cóż, trzeba przeboleć i zakasać rękawy. Lepsze to niż nie otwierająca sie szyba
Jasne, tylko tak sobie narzekam, żeby lżej mi było. Kupię dwie paczki fajek i wezmę się za wymianę. Mam szyberek, więc nawet przebolałbym nieotwierającą się szybę
Ale widziałem, że ładnie tam rzeźbione było - boczki poskręcane na "gipsiaki", a szyba podparta ułamanym kijem od szczotki. Za takie druciarstwo to bym ludzi za jajka wieszał.
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Pon Mar 02, 2015 17:02
cin1391 napisał/a:
szyba podparta ułamanym kijem od szczotki
Jak klientowi naprawiałem niedziałającą tylną prawą szybę, to zamiast mechanizmu miał podpartą szybę drewnianym wieszakiem do ubrań Tak już kupił auto.
cin1391 napisał/a:
Kupię dwie paczki fajek i wezmę się za wymianę
Uff jaki fart że nie palę, za te pieniądze miał bym kasę na mechanizm szyby i ten stelaż zapalniczki
Uff jaki fart że nie palę, za te pieniądze miał bym kasę na mechanizm szyby i ten stelaż zapalniczki
Celna uwaga, widocznie poprzedni właściciel palił, namiętnie używał zapalniczki w aucie aż ją wcisnął, szyba pewnie uchylana bo się kopciło w aucie, więć zajechał mechanizm, a że nadal palił to nie wystarczyło na wymianę mechanizmu sprawa rozwiązana
1. Diagnostyka wykazała martwy amortyzator, zużytą końcówkę drążka kierowniczego i sparciałe gumy stabilizatora - wjeżdżają amorki SACHS, nowe drążki DELPHI i jakieś gumki, a przy okazji komplet nowych klocków ATE.
2. Taśma zamówiona, będzie wymiana.
3. Bagażnik już chodzi dobrze - regulacja na odbojach i po problemie.
4. Walnięty był jeden czujnik, wymieniono na drugi ze szrotu i wszystko działa jak powinno.
5. Szyba już działa - wymiana całego mechanizmu zajęła mi 30 minut. Nie był potrzebny zakup. Okazało się, że jedna rolka, przez którą przechodzi linka, wypadła z mechanizmu. Tak więc mam zapasowy mechanizm
6. Wyświetlacza centralnego nie tykam. Jeszcze jest czytelny, więc niech sobie siedzi. Jak się zwali do końca, to go zregeneruję.
7. BMW Scanner zamówiony - czekam na dostawę i będę się bawił.
8. Śmieszna sprawa - stopy robiły za żarówki pozycyjne, dlatego nie zorientowałem się, że są spalone. Wymienione, błąd zniknął.
9. Termometr sprawdziłem - kable nie są przerwane, ale nadal nie wskazuje poprawnie. Ale też nie stoi w miejscu. Czasem -30, czasem -11, a wczoraj to nawet był bliski prawdy, bo pokazywał 8 stopni, a było 11. Nie wiem już, gdzie tego szukać.
10. Wymiany eksploatacyjne poczynione: olej Valvoline MaxLife Diesel 10w40, filtr oleju Mann, filtr paliwa FILTRON, filtr kabinowy HART, płyn wspomagania STP, nowe chłodziwko do chłodnicy, a w drodze - przy okazji wymiany klocków hamulcowych - nowy płyn hamulcowy DOT4
BTW. wątpiłem, ale zwracam honor - po zalaniu Valvoline poczułem zmianę pracy samochodu - silnik wyciszył się, drgania są o wiele mniejsze, a praca, szczególnie przy przyspieszaniu stała się o wiele bardziej elastyczna i jakby turbo dostało trochę więcej życia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum