Wysłany: Pon Mar 09, 2015 22:41 [MG ZR 2.0] zaślepiony EGR i check engine
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
od kilku dni zaczęła mi się świecić kontrolka od silnika, po sprawdzeniu interfejsem elm 327 okazało się że to EGR. Zauważyłem też że autko złapało muła i obroty mocno falowały, tak że postanowiłem go zaślepić. Zaślepiłem otwór blaszką, a wężyk zatkałem śrubką. Różnica jest kolosalna, autko dostało kopa i śmiga jak należy, jednak cały czas świeci mi się kontrolka. Jest jakiś sposób by nie wywalało tej usterki? może poprzez interfejs elm 327 da się jakoś to ustawić?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 09, 2015 22:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mam rozumieć że mam kompa polifta? zastanawiam się jeszcze nad wyjęciem lampki, co prawda pozbawię się ważnych komunikatów jednak, często sprawdzam błędy w torque tak że może warto zaryzykować?
[ Dodano: Sro Mar 11, 2015 10:26 ]
Remigiusz mam jeszcze takie pytanie do Ciebie, bo widziałem posty w których opisywałeś modyfikacje wydechu. Zamierzam wydłubać kata żeby wydech wyglądał na oryginalny, i chciałbym wmontować w środek zwykłą rurę. Mógłbyś mi podać jakie wymiary powinna mieć oraz czy trzeba ją w środek wspawać czy można po prostu jakoś zamontować? W ogóle jaka jest różnica między pustą puszką po kacie a puszką ze strumienicą czy też rurą?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum