Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2005
Witam. Jestem posiadaczem MG ZR 1.4, 2005. Od dluugiego czasu borykam się z problemem swiatel stop oraz wstecznego. Wiem, że temat byl omawiany wiele razy ale nic nie pomogło.
A wiec moj zr caly czas pali bezpiecznik swiateł stop oraz wstecznego. Jest tak, ze gdy po paru dniach włoże nowy bezpiecznik, to przez okolo 10min jest ok i znowu zaczyna palic, następny bezpiecznik jaki włoże pali odrazu po przekreceniu zapłonu. Światła tylne sprawdzone i są ok, żarówki rownież, wtyczki, styki wszystko. Wiazka tylnej klapy rownież, były troche przewody przetarte ale zostaly polączone i zabezpieczone na nowo. Wszystkie czujniki rownież sprawdzone, odłączylem nawet wszystkie czujniki (czujnik stop + wsteczny) i tylne lampy aby sprawdzic czy to cos da, ale niestety bezpieczniki nadal palił.
Dla próby, w miejsce bezpiecznika został włożony zwykły przewód aby polączyc to na "krotko" i wszystko dzialało i nic innego zwarcia nie zrobilo, przewód się nie zrobil gorący/ciepły. Czy ktoś ma jakieś sugestie? Doprowadza mnie to do szału, tymbardziej ze zbliża mi się przegląd techniczny.
Dziękuję za jakąkolwiek pomoc.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez szoso Czw Mar 12, 2015 22:08, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 12, 2015 18:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wywal ten drucik, czym prędzej tym lepiej! Bezpiecznik jest po to, aby chronić instalację i odbiorniki elektryczne przed uszkodzeniem gdy wystąpi nadmierne natężenie prądu, a Ty wstawiasz sobie drucik, brawo Sprawdź czy wiązka tylnej klapy nie jest przetarta i czy tam gdzieś nie robi Ci zwarcia. Pozdro
juz dawno to zrobiłem, drucik włożylem dosłownie na pare minut aby zobaczyć czy to coś zmieni . Wiazka tylnej klapy sprawdzona, oraz zabezpieczona na nowo, w miejscach gdzie byla uszkodzona
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum