Pobawić się można, zwłaszcza z kształtem.. Wpisz na YT rover 75 Angel Eyes bawilem sie z angielska lampą, ale przy ryflowanych kloszach to średnio wychodzi
Powiem Ci tak..
Nie wygląda to źle ale ja bym nie zrobił tego R .. Nie w tej formie..
Jak bardzo chcesz być nowoczesny i mieć ledy to zmierz średnice lampy (wew. obrys spróbuj +/- zmierzyć) i napisz do kogoś kto sprzedaje ringi do BMW. Ale dla mnie to unowoczśnianie na siłe..
A jeśli chodzi Ci tylko o dzienne to po prostu włacz DRL w długich.
No i licz się z tym, ze jesli wstawisz zwykły pasek LED to policjant który ma troche więcej pojęcia od standardowego krawężnika wklepie Ci mandat za brak świateł (nie.. paski z alledro nawet jesli pisze "dzienne" nie służa do tego bo nie maja homologacji). a nawet jak bedzie służbistą ktory sie na Ciebie uje.e to zabierze dowód za chore oświetlenie.. A niestety policja ostatnio walczy z takimi wynalazkami wprost z kuchni. Także jak chcesz mieć takie coś to po prostu kombinuj z ringami..
Co nie zmiania faktu, że na foto wyglada to ciekawie
No dokładnie.. Soczewka + 4300k w lampe (ewentualnie bixenon) i jak ktoś bardzo chce swag dzienne to po prostu dać je w dlugie. Wygląda ładnie i estetycznie w przeciwieństwie do ledów w starych samochodach. Ale wielu chyba wierzy, że te ledy dodają + 5 do lansu i + 10 do mocy
Mam zaprogramowane DRL w długich u Dzieja w Częstochowie i powiem wam - kozackie rozwiązanie. Wygląda jak z fabryki, świeci idealnie, prezentuje się naprawdę świetnie i jest to niesamowita wygoda. Nie trzeba pamiętać o światłach - jak droga robi się niewyraźna lub zegary mało czytelne to po prostu włącza się mijania i tyle.
longer86, a po co tak kombinować, jak za grosze są w sklepach gotowe, malutkie czujki? Montujesz np. za lusterkiem, podpinasz pod moduł LSM by emulował przekręcenie wyłącznika i w ten sposób nie tykasz świateł. Ma to jedną wadę.
Tato ma w Scenicu paseczki LEDowe na automacie do DRL. Gdy się robi nieco szarawo i samochód wjeżdża pod większe drzewa czy wiadukty - zapala i gasi światła. Taka choinka się trochę z przodu robi. Dlatego ja wmajstrowałbym w manetkę lewą coś, co pozwalałoby włączyć i wyłączyć automat.
Oj już checie wszystko na raz ..
Myślę ze zwykłe DRL w długich wystarczy.. w końcu żadna ujma właczyć samemu światła No chyba, że przy okazji auto świateł kupić czujnik z czujnikiem deszczu bo i tak są
Harry, brzydkie są takie pojedyncze SMD obok siebie. Lepiej wygląda odpowiednio karbowany pasek tworzywa z diodami na jego krańcach. Działa to jak światłowód rozszczepiający po drodze nieco światła. Audi między innymi stosuje tę technikę, ale nie tylko.
tomii620si, w 75 zaprogramowanie dziennych w długich to moment. Ja mam bez automatu i naprawdę, chwalę sobie takie rozwiązanie. A jak ktoś ma Xenon to wręcz jest to pozycją obowiązkową, bo żarówki długich ledwo się świecą, a drogie żarniki pozostają wyłączone. Wszystko starczy na dłużej.
No o ringi sie raczej nie doczepią bo 90% BMW musieli by wyłapać. Jedynie ze starych BMW E39 polift ma seryjne reszta to dokładane nawet w e46.. Do tego cała masa golfów i innych To po prostu jest postojówka w dziwnym kształcie Ale dużo osób lata na tym jak na DRL. Znajomy nawet zmienił ringi CCFL na MicroSMD i puki nie staniesz 30cm od auta to nei widać, że to diody a policjant normalnie uznał to za dzienne u nas w mieścinie haha
Po kolei.. Nie wiem czy w R75 nie da się tak jak w BMW czyli aktywacje komputerem. To Ci zaraz koledzy wyjasnią .. a jesli sie nie da to na alledrogo są moduły które wpinasz w instalacje (prosta robota) i masz dzienne w długich
Ogólnie dlugie świecą Ci bodajże jak w starych audi A6 C6 pre lift itd na 30%.
Nie mogę znaleźć fotki z R75 ale wygląda to ładnie i przede wszystkim elegancko jak na R75 przystalo..
tu masz bmw
Dzięki za odpowiedzi. Czyli coś takiego będzie działało na zasadzie, że światła w długich same się włączą po zapłonie, a w przypadku włączenia świateł mijania wyłączą się ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum