Ok dzięki Panowie Fotkę dzisiaj już widać Nie sądzę żeby wcześniej problem leżał w żytniej
[ Dodano: Sro Lut 18, 2015 16:10 ]
Auto trochę stało, dzisiaj pierwszy raz odpalałem od wczoraj, oczywiście po odpięciu wtyczki. Auto pięknie się zbiera.
Ok dzięki Panowie Fotkę dzisiaj już widać Nie sądzę żeby wcześniej problem leżał w żytniej
[ Dodano: Sro Lut 18, 2015 16:10 ]
Auto trochę stało, dzisiaj pierwszy raz odpalałem od wczoraj, oczywiście po odpięciu wtyczki. Auto pięknie się zbiera.
No to git
To teraz po Mapki do Remiego i zmiana wtrysków na SDI
Pomógł: 29 razy Dołączył: 12 Sie 2012 Posty: 459 Skąd: Wrocław/Wieluń
Wysłany: Sro Lut 18, 2015 18:33
wymiana map spowoduje, że przepływomierz jest zbędny, dodanie do tego wtrysków SDi spowoduje znaczny wzrost mocy przy bardzo podobnym spalaniu. Koszt pewnie koło 150-200zł
wymiana map spowoduje, że przepływomierz jest zbędny, dodanie do tego wtrysków SDi spowoduje znaczny wzrost mocy przy bardzo podobnym spalaniu. Koszt pewnie koło 150-200zł
Wtryski 200 zł plus mapy i montaż w serwisie RTV itp.Ja robiłem w serwisie laptopów i płaciłem za wlutowanie 60 zł.
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Czw Lut 19, 2015 16:12
michalzytnia, tak naprawde potrzebujesz do wymiany mapy na mafless, tylko one sa Ci potrzebne zeby wyeliminowac padający przeplywomierz raz na zawsze, ale wtryski SDi osobiscie tez polecam
OK. Na razie zdecydowałem się na wymianę przepływomierza. Po wymianie auto działa lepiej, tzn płynniej Ale... właśnie musi być ale. Zazwyczaj przy 2 tys obrotów zmieniałem bieg na większy, na nowym przepływomierzu muszę jeszcze trochę go pocisnąć na tym samym biegu inaczej przy zmianie na wyższy przy 2 tys. obrotów, obroty na wyższym biegu spadają dość nisko w związku z czym tracę moc Czy takie różnice są normalną rzeczą przy wymianie przepływki ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum