z drugim to samo, czasami jakby coś załapywał - silnik krokowy zaczyna się ustawiać ale dalej pisze jedno - ECU DOES NOT RESPONSE i wtedy po odpaleniu wariują mi wolne obroty, muszę zrobić adaptacje i śmiga... poszukam innego kompa i znowu sprobuje...
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Udało się podłączyć Opelka - czyta wszystko - błędy, parametry live, test podzespołów itp. MEMS dalej milczy, prawdopodobnie wyjme ECU na stół i podepne bezpośrednio do fejsa, zobaczymy co będzie
Witam ponownie w diagnostyce
Czy ktoś z forumowiczów podpowie mi który pin w kompie jest od diagnostyki w r416 z96r? Czy jest to pin 10 ?
Komputer wraz z kablem leżał cala zimę w garażu i wczoraj próbowałem połączyć go z R, ale bezskutecznie. Nie wiem czy coś nie tak z kompem/portami, kablem visa czy samym autem. Wszystko niby idzie ale przy probie połączenia ciągle jest komunikat please wait. Nie pojawia się ze ECU nie odpowiada. Jak wezmę jakiś inny typ auta to zaraz wyskoczy komunikat, że ECU not respondend, a przy roverze to nawet jak jest linia K odpięta to ciągle pisze tylko please wait.
Nie wie co nawaliło dlatego zanik kupie drugi kabel visa, to chce podpiąć sie bezpośrednio pod ecu - tylko który to pin ?
[ Dodano: Pon Kwi 06, 2015 11:23 ]
dorwałem jakiegoś starego laptopa z 2 com'ami i zachowuje się dokładnie jak pecet, wiec albo kabel nawalił albo coś z autem
[ Dodano: Pon Kwi 06, 2015 12:33 ]
Sprawdziłem. W ecu 10-ty pin to linia K. Dotyczy r416 z 96r
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum