Wysłany: Pią Kwi 17, 2015 18:43 [r214] Ostatnie pożegnianie
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam
Niestety zostałem zmuszony pożegnać swojego Roverka
Smużył mi dzielnie przez 7 lat
Z niewyjaśnionych przyczyn zapaliła sie instalacja elektryczna
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 17, 2015 18:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Prawdopodobnie jakiś kabel sie przetarł
Ale podejrzewam tez winę akumulatora 20 minut wczesniej odpaliłem R na kable(zostawiłem swiatełko zapalone w srodku na całą noc)
Odpaliłem przez kable pojechałem po córkę do szkoły, wruciłem, zdąrzyłem wejsc do mieszkania a tu sąsiad dzwoni ze auto sie pali.
Zanim zleciałem na dół(4 pietro) juz było pozamiatane, maski nie otworzyłem bo linka strzeliła
Resztę zniszczeń zrobił straż pożarna
Tak własnie aku prawie całe
Jak bede u taty to cykne foty z pod maski
Nie nic nie zostawiłem, podpaliłem od kabli
No kurcze strasznie mi go szkoda
Mimo swoich wad dzielnie mi służył(wczesnie mojemu tacie)
Niestety naprawa nie opłacalna
a tak na serio jest to jakiś trop, bo przy padnietym aku
popłynął napewno duży prąd, jesli aku dostał wewnetrznego zwarcia to dodatkowo coś mogło sie ładnie podgrzać, ale R na obwodzie ładowania też ma bezpiecznik, przynajmniej w R800 o wartości jak dobrze pamiętam 100A
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Szkoda Roverka.Co do gaśnic, to kilka dni temu zakupiłem nową, poczytałem trochę o nich, ale prawda jest taka, że taką zwykłą małą zbytnio nic się nie da ugasić.Po 6 sekundach brakuje już proszku.
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
Albo Rover albo nic
Szukałem ale kurcze nie wiem dlaczego ale inne marki są takie bezpłciowe
Auto znalazłem całkiem przypadkowo
Mam nadzieje ze posłuzy tyle samo co r200
Jak doprowadze go do ładu pochwale sie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum