Czy jak próbujesz podnieść to ją lekko podnosi? Jeśli tak to mam prawdopodobnie odpowiedź na twój problem.
Pierwsze to aby sprawdzić sam włącznik, bo jego też czasem boli, najprostszy sposób wpiąć w obwód drzwi prawych. Nie zdziw się ale będzie odwrotnie działać, tzn. opuszczanie tak jakbyś podnosił.
Jeśli to działa to teraz grubsza część zabawy. Zazwyczaj winą i to nie tylko u mnie (kolega miał ten sam problem) jest wiązka przewodów przechodząca przez otwór technologiczny lewych drzwi.
Mianowicie musisz rozpiąć kostkę z drzwi kierowcy. Zdjąć z kostki gumową izolację i sprawdzić przewód koloru czarno-szarego. Mi urwał się przy samej kostce dosłownie więc ciężko było, ale dało się zalutować.
W R'ce jest tak śmiesznie to rozwiązane, że idą dwa osobne obwody dla silniczków. Plus z masą na otwieranie, jak i drugi taki na zamykanie + kabel z czujnika krańcowego (tak to się chyba fachowo nazywa). Dlatego właśnie podłączenie włącznika lewych do układu prawej szyby powoduje jej podnoszenie, a nie opuszczanie.
Mam nadzieje, że pomogłem.
_________________ Nie sprzęt, lecz technika czyni z ciebie zawodnika.
Mianowicie musisz rozpiąć kostkę z drzwi kierowcy. Zdjąć z kostki gumową izolację i sprawdzić przewód koloru czarno-szarego. Mi urwał się przy samej kostce dosłownie więc ciężko było, ale dało się zalutować.
Mam właśnie taki przypadek w R45. Kabelek "odmontował" się od wtyczki. Jak rozpiąć kostkę? Sięgałem przez otwór głośnika i próbowałem ciągnąć, ale nie wyczułem żadnego przycisku blokującego a na siłę nie chciało pójść.
Chyba się nie rozumiemy. bo przecież jak ściągniesz boczek to masz łatwy dostęp do okablowania.
Nie wiem jak jest w R45 ale sądzę, że podobnie jak w R25
Ściągnąłem boczek i cały otwór mam zaklejony folią. Ponieważ robiłem to w sobotę późnym popołudniem i zaczynało się powoli ściemniać, nie chciałem się z tą folią męczyć (robota pod blokiem), tylko odkręciłem głośnik i przez otwór sięgnąłem ręką do wtyczki.
Edit:
OK. Dało się rozpiąć wtyczkę bez zdejmowania boczku - jest zatrzask w miejscu, gdzie wtyczka wchodzi w gniazdo w drzwiach. Dalej już chyba pójdzie, choć miejsca mało
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum