Wysłany: Sob Maj 02, 2015 22:25 [MG ZR] Demontaż tylnego zderzaka, czujniki parkowania
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
Witam wszystkich. Mam pytanie, jak w temacie o tylny zderzak, jak go zdemontować? Czy jest przy tym bardzo dużo roboty, chodzi mi tu o jakieś tzw. 'haczyki', wyjątkowe trudności? Bo jak demontowałam przedni to zwątpiłam w życie, nie było to tak książkowo. A chciałabym zainstalować czujniki parkowania (jak już je kupiłam). Czasem słupki wyrastają ziemi, nie sposób ich zauważyć, niestety, a chce uniknąć bliskich kontaktów z nimi. Czy ktoś może już ma to za sobą demontaż zderzaka i instalację czujników, dałby może jakąś radę? Zaznaczam, że jest to poliftowy MG. Liczę na Was!
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 02, 2015 22:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Maj 2013 Posty: 1000 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sob Maj 02, 2015 23:04
Z tego co pamiętam, to jak otworzysz klapę bagażnika to na środku od górnej strony zderzaka widać śruby, to je odkręcasz. Do tego musisz wykręcić lampy i będą widoczne takie zaczepy.
Do tego odkręcasz jeszcze śruby od spodu zderzaka i powinien zejść
jeżeli chodzi o instalacje to przewody najlepiej do zderzaka przymocować klejem na gorąco ( z pistoletu )
następnie - i + podłączasz od jednej z lamp + do przewodu od świateł cofania.
Centralkę można ukryć za tylną lampą za wykładziną
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum