Wysłany: Sob Kwi 12, 2014 08:56 [R75] Wymiana prawej lampy - przód
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam. Mam uszkodzoną lampę przednią prawą. Z tego co widzę aby ją zdemontować muszę zdjąć zderzak. Powiedzcie w jaki sposób zdemontować przedni zderzak?
Na górze ma plastikowe nakrętki na gwiazdkę, a jak to wygląda od środka? Czy dużo z tym babrania?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 12, 2014 08:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 24 razy Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 891 Skąd: Grudziądz
Wysłany: Sob Kwi 12, 2014 09:11
skubi18, od spodu jedynie odkręcasz osłonę z przodu jeśli masz, i trójkąty pod nadkolem. I to wszystko, po bokach są zaczepy lekko poszarpując ściągasz zderzak .
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Cze 2008 Posty: 337 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Maj 04, 2015 14:04 Wtyczka
Witam.
Czy wtyczka zasilająca, na obudowie lampy, jest wkładana zwyczajnie na wcisk, czy jest jeszcze jakaś blokada? Kupiłem używaną lampę z taka wtyczką(z kikutami przewodów), ale po dobroci nie chce wyjść
Pozdro.
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Pon Maj 04, 2015 14:49
Musisz wcisnąć ten zatrzask widoczny od góry lampy i trzymając go popchnąć wtyczkę w kierunku lampy a pozniej pociągnąć w przeciwnym kierunku. Jak nie będzie szło to jeszcze na boki możesz poruszać .
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Cze 2008 Posty: 337 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Maj 04, 2015 19:34
Dzięki Panowie za odpowiedzi Przypuszczałem, że coś musi blokować, ale ten zatrzask wygląda na element nieruchomy, tworzący monolit z resztą wtyczki
Przy najbliższej sposobności będę próbował, bo przymierzam się do wymiany właśnie prawej lampy, gdyż aktualnie siedzi wersja angielska
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum