Oki tak zrobie tylko wiesz jak jest nie wiadomo co kupisz chyba ze ktos bylby na tyle mily ktory pozyczylby mi bo ja jestem z okolic lotniska pyrzowice
Ten błąd to regulacja ciśnienia paliwa w/g błędów EDC15 dla ROVER 75 DIESEL.
Należy sprawdzić jak wyglądają odczyty parametrów w INPA. Może to kwestia wtrysków, a może czujnika wysokiego ciśnienia. Ten błąd ma powtarzalność? Po wykasowaniu pojawia się od razu?
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
tak błąd wyskakuje w momencie jak podczas przyspieszania auto samoczynnie zgaśnie
a po odpiciu wtyczki z czujnika na listwie powinien wyskoczyć jakiś błąd w inpie? Bo tak własnie zrobiłem ale błędu nie wywaliło Oo
zaworek czyściłem ale opis błędu nie jest przypisany do niego tylko ... własnie do czego?
[ Dodano: Czw Maj 14, 2015 15:17 ]
Gdyby było coś z zaworkiem to opis tego błędu byłby raczej np.4496 max pressure lub 4496 low pressure a jest 4496 control deviation over engine speed too great
[ Dodano: Pią Maj 15, 2015 11:00 ]
dodatkowo nie rozumiem dlaczego parametry na cylindrach różnią sie tak diametralnie względem siebie
Czyli jednak kolega longer86 miał rację
Ten błąd dotyczy regulacji ciśnienia paliwa - zwykle związany jest z zaworkiem na pompie. To że wyczyścisz zaworek lub wymienisz go na nowy nie znaczy że problem zniknie. Ja musiałem dodatkowo wymienić filtr paliwa i nalać specyfiku do czyszczenia układu diesla na pełny bak. Dopiero wtedy problemy z gaśnięciem auta się skończyły.
Opis błędu masz przy jego numerze.
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum