tak mysle drugą sonde można by pominąć całkowicie bądź ewentualnie wziąć sygnał z pierwszej? Takie moje przemyślenia. Z czujnikiem mapsensor tez nie powinno byc az tyle roboty potrzeba dokupic osobny czujnik i podciagnac dodatkowa wiazke od niego do kompa.
W sumie trzeba porownac by obydwa schematy od komputerów i sprawdzic na ile sie pokrywają
Mimo wszystko twierdze ze jest to do zrobienia chociaz nie jestem taki pewien czy nowszy komputer bedzie w 100% współpracował z resztą osprzetu
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 20:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Elm327 OBDII mam problem z sczytaniem po Bluetooth MG ZR 160 1.8 - 2002, zakupiłem elm 327 telefon wykrył połączenie lecz program nie wczytuje żadnych danych / parametrów. Sądzicie, że to kwestia komputera czy interfejsu?
Pomógł: 35 razy Dołączył: 12 Paź 2012 Posty: 456 Skąd: Radom
Wysłany: Nie Lut 22, 2015 21:45
U mnie śmiga, dawcą sterownika był właśnie ZR 2002. Tyle, że mam "kablową" wersję. Ale też po zakupie była muka bo się okazało, że sterowniki się nie przydadzą bo w urządzeniu jest inny układ, ale udało się pobrać inne i śmiga, choć szału pod kątem ilości funkcji to nie ma...
ja polecam ELM327 HH OBD Bluetooth V1.5.
Działa dobrze z MG ZR 105 z 2005 roku przez darmową aplikację na android Torque, która nie tylko pokazuje błędy jeśli są, ale też inne parametry podczas jazdy, np spalanie. reklamy oczywiście też przy okazji
Ja mam taki
http://allegro.pl/interfe...5205725704.html
i działać nie chce z aplikacją torque PRO na Samsungu S3 neo Włącza się, komunikuje się z apką, ale nie jest się w stanie zsynchronizować bo wywala mu jakieś 4 błędy w komunikacji (które nie są w żaden sposób opisane - jest tylko info że wystąpiły)
witam . Ja zakupiłem taki i u mnie śmiga bez problemu . Poza moim zr podpinałem seata , vw , volvo , peugota i wszędzie działał bez zarzutów więc polecam jak najbardziej
Witam
Dzisiaj przysłali mi Vgate ten co dzialal i u was ale tak jak w przypadku elm 327 nie dziala. Gdy go wloże do gniazda to swieci sie tylko czerwona dioda. telefon sie łaczy z interfejsem ale brak sygnalu z samochodu. mam R25 1.6 2002. Macie może jakieś pomysły bo kupować innego nie zamierzm?
dzieki za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum