jeżeli masz rozdzielone głośniki suba na osobnych kablach to każdy na swój kanał wpinaj
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 11, 2015 19:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
OK tak zrobię. Ostatnie (chyba ) pytanie: czy mogę zastosować głośniki w sub 6ohm? Szukam jakiś głośników basowych do tego suba. Wiem tylko że oryginalne były 13cm o mocy 30W... nic poza tym. Ciężko znaleźć takie
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
potrzebuję pomocy...
Mam stację multimedialną dedykowaną do R75/ZT ma jedno wyjście RCA.
Kupiłem nie oryginalny wzmacniacz 4 kanałowy oraz oryginalny subwoofer z dwoma głośnikami - montowany pod tylną półką.
Chciałbym przez wzmacniacz puścić przednie głośniki oraz subwoofer.
Pociągnąłem kabel RCA z radia do wzmacniacza oraz pociągnąłem kable głośnikowe od przednich głośników (wpiąłem się w kostkę za radiem - kupiłem przedłużkę ISO-ISO, i tam przeciąłem przewód: odcinek do radia został zaślepiony a odcinek do głośników poszedł do wzmacniacza) do wzmacniacza i kable głośnikowe od subwoofera do wzmacniacza.
... Nie wiem co jest ale nie gra to jak trzeba
Posiłkuję się schematem dodanym poniżej:
Gdy podłącze kabel RCA do "8" grają tylko głośniki w drzwiach(wszystkie) subwoofer milczy
Gdy podłączę kabel RCA do "6" grają tylko głośniki w tylnych drzwiach oraz subwoofer
Co robię nie tak? Czego mi brakuje? I jeszcze jedno: gdy miałem to wszystko podłączone - obojętnie w jakiej kombinacji, podczas wyłączania radia(wyłączeniu zapłonu) słychać strzał z głośników.
eh... nawet nie wiedziałem że takie coś jest. już myślałem że trzeba kombinować z jakimiś konwertorami - czy jak to tam się nazywa, co przerabia z kabla od głośnika na RCA. Mam już wszystkie kable pociągnięte przez auto w tym ten jeden RCA. czy jak kupie taki rozgałęziacz to muszę go wpiąć tuż za radiem czy mogę to zrobić w bagażniku - tam gdzie kończą mi się wszystkie przewody?
Czy jest coś takiego jak łamana wtyczka RCA? taka pod kątem 90st? Mam tą stację multi i zwykłe proste wtyczki RCA sprawiają że nie mogę wsadzić radia do końca
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum