Wysłany: Sob Maj 16, 2015 17:56 [R214] Problemy z odpalaniem
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
Witam, mam rovera 214 1.4 SI z 97 roku, średnio znam się na samochodach i nie jestem pewien czy nie pomyliłem działu, mniejsza o to. Sprawa jest taka samochód generalnie działał, czyli odpalał normalnie aż tu z dnia na dzień wsiadam, próbuje odpalić, kręcę nic, myślałem że to akumulator, podładowałem nic, jeszcze myślałem o immo wymieniłem nawet baterie w pilocie też nic. Sprawa dosyć dziwna bo pompa działa, rozrusznik kręci wszystko w porządku ale samochód nie chce odpalić. Jedyne co dziwnego zauważyłem że jak na tyle prób kręcenia, to świeca powinna być zalana, a była sucha.
Z góry dziękuje za pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 16, 2015 17:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak, 2 dni po tym jak nim ostatni raz jechałem już nie mogłem odpalić, iskra na świecy jest, generalnie odpalił ale gdy zatrzymałem się na stacji to stanął i czekałem na holowanie. Czyli warto pompke sprawdzić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum