aa nie prawda bo nabijana. Pare minut temu nie chodziło mi forum i nie moglem odczytać wiadomości i zniecierpliwiony spróbowałem na prasie ja ściągnąć i zeszła jak masło
[ Dodano: Sob Lip 12, 2014 16:26 ]
Jeszcze tylko doczytam jak sie przewija silniki, komutator juz nowy leży i spalony silnik będzie jak nowy
[ Dodano: Sro Lip 16, 2014 18:42 ]
przewiniecie wirnika+ wywarzanie u mnie kosztowało 200zl, komutator nowy 40 (z przesyłka) łożysko 15 SKF, szczotki 5zl/szt
Czyli mam praktycznie nowy silnik za 275zl. Na allegro najtańszy używany widziałem za 350 a regeneracja starego prawie 900zl wiec opłaca się robić samemu
[ Dodano: Czw Lip 17, 2014 11:07 ]
aa no i zapomniałem dodać ze silnik chodzi jak nowy, oryginalny 3 biegowy
Mam okazję kupić w dobrych pieniądzach silniczek od wiatraka ten z dwoma pinami, jest tylko jedno "ale". Chodzi o to że mocowanie od silniczka na które zakłąda się wiatrak ma jeden ułamany ząb. I teraz pytanie czy da rade wymienić to mocowanie
a masz drugi sprawny zaczep? Jeśli tak to stary i tak na straty to możesz go szlifierka zdemontować. Przy zakładaniu -silnik do zamrażarki, mocowanie do pieca i szybko wciśniesz - nie powinna się oska przesunąć w dol silnika
Po 7 latach od regeneracji silnika wentylatora znów trzeba było do niego zajrzeć. Tym razem rozsypała się jedna szczotka - wymieniłem na szybko i poskładałem, ale łożysko tez już hałasuje. Zanim ponownie rozbiorę silnik to zapytam - może ktoś wie jaki symbol ma łożysko w górnej części silnika?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum