[ Dodano: Wto Maj 14, 2013 17:49 ]
a normalną rzeczą jest, że na wolnych obrotach, jak długo postoi, rośnie temperatura? raz właśnie włączył mi się wentylator chyba przez to
Normalne. Na postoju nie ma pędu powietrza a chłodnica nie działa najlepiej.
A czy po włączeniu wentylatora temperatura zaczęła spadać ?
[ Dodano: Wto Maj 14, 2013 20:40 ]
nat07 napisał/a:
teraz zaczęła mi skakać nawet na samą górę
Jakie to były skoki nagłe i szybkie czy płynne ?
nat07 napisał/a:
Wymieniłam czujnik temperatury wody i niby temperatura nie skacze, ale trzyma teraz cały czas 3/4 na zegarze lub troszkę wyżej.
Czyli pierwszy czujnik padł i wymieniłaś na nowy z którym jest problem bo źle wskazuje ?
Ogólnie czy auto się przegrzewa, czy masz tylko problem z tym wskazaniem temperatury ?
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Witam, chciałbym wymienić czujnik wskaźnika temperatury na desce rozdzielczej, z tego co wyczytałem pierwszy czujnik od góry brązowy jest podpięty pod wentylator i komputer, dolny (u mnie zielony) jest od wskaźnika na desce. Pytanie, czy to są identyczne czujniki? Czy są róże i ewentualnie czym się kierować przy kupnie. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
OK, ustaliłem że czujniki są różne dla poszczególnych zadań w takim razie może ktoś podesłać numer od czujnika temperatury cieczy który podaje sygnał na wskaźnik?. W sklepach internetowych nie ma podziału w których ktoś napisze czy to czujnik od sygnału do kompa czy wskaźnika. Z góry dziękuję.
Szukam w sklepach internetowych - echo, pisałem do polecanego sklepu na forum http://tomateam.pl/ - historia, staram się znaleźć coś na szrotach, używanego w necie to samo... zaczynam powoli żałować zakupu Rovera, przegrzałem już raz silnik nie chciałbym tego powtórzyć niestety jestem od dłuższego czasu w d..ie bez rozwiązania z powodu głupiego czujniczka...
Z całym szacunkiem, ale masz wiedzę na temat jak ludzie którzy sprzedają te wszystkie czujniki, pierwszy czujnik jest do starszego modelu silnika a drugi odpowiada za olej (bodaj jego temperaturę...)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 12 Paź 2012 Posty: 456 Skąd: Radom
Wysłany: Nie Cze 21, 2015 11:33
Pierwszy czujnik jest z Memsa 1.6 czyli z aut sprzed 1995 roku, a drugi to czujnik temperatury płynu, nie oleju w nowszych Roverach (zapożyczony z BMW).
Ja chyba gdzieś mam taki używany, sprawny czujnik, jak znajdę to odezwe się na PW.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
MG TF 160 srebrny pocisk
Ja tam nic nie spuszczałem i nic się nie zapowietrzyło, wykręciłem czujnik, palcem zatkałem otwór i potem szybka podmiana i wkręciłem nowy, ubyło z kilkanaście mililitrów płynu.
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum