Witam, jestem nowy na forum choć wcześniej korzystałem z niego parę razy. Mam problem z zapowietrzonym układem pompki sprzęgła, mechanik mówi że zatkał się odpowietrznik i nie można tego odpowietrzyć, wymieniłem pompkę ale on mówi, że odpowietrznik trzeba będzie wysprzęglik wymienić jeszcze, bo inaczej sie nie odpowietrzy. Czy da się jakoś ominąć ewentualnie wymianę wysprzęglika? bo to jednak duże koszty...
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 09, 2015 23:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Może wystarczy odpowietrznik. Pytanie, czy zatkala się sama sruba (wtedy to 5 minut roboty) czy rurka?.. wtedy i tak trzeba wysprzeglik wyciągnąć.pewnie w pierwszym przypadku mechanik by o tym nawet specjalnie nie wspominał, chyba że bardzo chcę mu się robić, tylko ciekawe jak się rurka mogła zatkać.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Kolego, wykręć śrubę odpowietrznika całkowicie, weź drut wiązałkowy i delikatnie wsuń w rurkę odpowietrznika, tylko z wyczuciem, żebyś wysprzęglika nie załatwił, poruszaj w tej rurce, może uda się odetkać.
Odmierz sobie tego drutu mniej więcej tyle, ile wystaje ze skrzyni rurki odpowietrzającej.
_________________ Wolę pchać Rovera niż jeździć Golfem
nie chce mi się wierzyć żeby odpowietrznik sie zatkał, przy sile którą rozłącza sprzęgło wypchnęło by syf i moim zdaniem wystarczy wykrecić całkowicie śrubę i przepompować płyn
Istnieje jeszcze możliwość, że ten mechanik sam nie ogarnia o co chodzi kupię dot4 i wtedy się wezmę za szukanie problemu na własną rękę dziękuję wszystkim za informacje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum