Wysłany: Czw Cze 11, 2015 08:36 [R200 BRM] Jaki olej do skrzyni?
Typ: VVC Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Cześć,
Właśnie przeprowadzam serwis swojego BRM. Auto mam ponad 2 lata i nie wiem jak tam wcześniej wyglądała jego historia, więc pomyślałem, że najwyższa pora by wymienić olej w skrzyni biegów, płyn hamulcowy i płyn do wspomagania.
W moim aucie jest skrzynia PG1 z torsenem, wg. RAVE wchodzi do niej więcej oleju, ale nie ma podanych żadnych jego parametrów. Jest napisane tylko "zgodny ze specyfikacją", podczas gdy przy skrzyni R65 te parametry są podane.
Czy ktoś wie gdzie mogę znaleźć informację dotyczącą oleju w skrzyni biegów?
Będę też wdzięczny za info czy jest jakiś sugerowany płyn do wspomagania do R. Hamulcowy domyślam się, że raczej standardowy.
Pozdrawiam, Łysack
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 11, 2015 08:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Czw Cze 11, 2015 08:38
Do pg1 nawet 10w40 lali i chodziło, oryginalnie to bez problemu znajdziesz dokładną nazwę na forum co szło, ale zamiast oryginału można kupic odpowiednik w kazdym motoryzacyjnym
Faktycznie, przeszukałem tylko forum, a nie pomyślałem, żeby zacząć od google
Z tego co widzę to zalecany jest MTF94. Zawsze jednak lepiej zapytać, bo w przypadku pomyłki za dużo nerwów mogłoby mnie kosztować znalezienie tej skrzyni...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum