markozalko, a co wymieniałeś w aucie, że budą nie telepie rpzy gaszeniu?
No wymieniałem wczoraj tę gruchę na nową i poduszki amortyzatorów z przodu. Lecz te efekty podczas gaszenia auta to raczej od tej gruchy. Normalnie jestem pod wrażaniem Wam powiem.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 19, 2015 16:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Maj 2013 Posty: 1000 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pią Cze 19, 2015 17:01
No to dziwne, bo ja mam też nówkę poduszkę hutchinsona oraz nowe poduszki i łożyska amorków i zatrzesie dość buda przy gaszeniu i trochę przy odpalaniu.
Ponadto na jałowym biegu czuję jak mi nogi drżą (bardziej spodnie)
No widzisz jak to jest. Ja jak się naczytałem, że wymiana gruchy na nową zlikwiduje drgania do 90% to myślałem że tak będzie i u mnie. Każda fura jest inna. Z tymi drganiami przy gaszeniu i odpalaniu to wiem, że dwumasa też wpływa na to.
Wiesz jak to jest. Np. jak masz amortyzatory trochę zużyte to też na nich polatasz sporo a to że stuka od nich dowiesz się wtedy jak je wymienisz. Tak to jest niestety. To samo się tyczy innych rzeczy w tym dwumasy. Ja ostatnio chiałem już nowe opony letnie kupować bo te już maiłem 6 sezon i podczas jazdy myślałem że mnie cholera weźmie aż raz w trasie w innym mieście całkiem zdarł mi się klocek i tarcza bo coś tam walnęlo. Dobrze, że miałem kasę przy sobie i mechanicy mi to zrobili od ręki, że części były w sklepach. No ale zapłaciłem 850 zł. I wtedy od razu poczułem różnicę w jeździe A to były hamulce a nie opony.
[ Dodano: Wto Cze 23, 2015 18:34 ]
Podzielę się dalej swoimi spostrzeżeniami po wymianie w duecie gruchy i poduszek amorów z przodu. To że drży kierownica trudno, ale buda mniej drży i np. lusterko wewnętrzne, i inne tam w środku - to fakt. Inna sprawa jest taka, że w aucie jest cicho aż nie do uwierzenia. Teraz mógłbym jeździć nawet bez radia. Ostatnio stojąc na światłach, radio było ściszone tylko nadmuch był na jakimś 3 poziomie. To dosłownie nie słyszałem silnika. Dopiero jak zmniejszyłem ten nadmuch to słyszałem jak pracuje. Ogromna jest różnica. Druga sprawa to taka, że już nie mam tego pojedynczego puknięcia podczas ruszania. Aż nie wierzę a walczyłem z tym kilka lat. Zatem się wykosztowałem ale chociaż warto było. Mam tylko nadzieję, że się te poduszki amorów czy tam te sprężyny z czasem ułożą i przestaną jakoś tak hałasować przy skrętach, choć wiem że to absurd.
Natomiast jesli nie chcesz wydać fortuny to wśród zamienników nie znajdziesz rozróżnienia... O ile mi wiadomo na chwile obecna dostepna jest hutshinson o której pisal j0zek w tym poście, a do mnie dotarla kupiona na allegro... Obklejona wlepka fatimex
Hej
Ma ktoś namiar na obecnie najlepsze źródło zakjpu gruchy? Planuję wymianę 8 i gruszki zanim zabiorę sie za pozostałe poduszki i chciałbym zrobić to za jednym zamachem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum