Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
witajcie
uciekł mi cały płyn hamulcowy i zostałem bez hamulca pedał wchodzi do końca a hamowanie żadne na szczeście dałem rade dojechać w bezpieczne miejsce. szukałem wycieku i znalazłem takie coś - załączam zdjęcie. http://fotowrzut.pl/LYKMUQF6SX
I moje pytanie co z tym zrobic? czy da się to jakoś zakleić zeby nie wyciągać całych przewodów bo jestem za granicą i nie mam jak tego zrobić? prosze o szybką pomoc dzieki
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 22, 2015 11:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
stary zakleić to chcesz? a niby czym?
Cały kawałek przewodu zgnity, tylko wymiana. Szukaj warsztatu, może zakują ci ten kawałek i wstawią nowy, lepiej byłoby wymienić cały ale to wymaga wyciągania baku.
W dobrym warsztacie mają praskę do przewodów, wymieniają uszkodzone/skorodowane fragmenty i zakuwają w to miejsce nowe tak jak pisze Dawidovs. Mało tego podpisują się pod tym i dają gwarancje nawet na 2 lata.
U mnie niestety walnięta rurka (rurka nie przewód) i tu niestety trzeba (ponoć) wyjąć zbiornik.
w poście chodziło mi właśnie o "rurkę". Sam sobie ją możesz wymienić wystarczy kupić w motoryzacyjnym odpowiednią długość miedzianej (w naszym przypadku 3.3-3.5 m ) od razu kup z końcówkami po jednej stronie rozmiar 10 po drugiej 12 ma być i jedziesz. max 2 godziny roboty. Przynajmniej u mnie. Baku nie musisz wyciągać odrobina sprytu i dasz radę.
Niestety pavello200 ale rano samochód odstawiłem do mechanika (nie wiedziałem skąd ucieka, bo przy wczorajszym deszczu wszystko było mokre). Generalnie od razu trzeba było wymienić obydwie rurki. Jedna była walnięta a druga już też w stanie agonalnym a na hamulcach nie ma co oszczędzać, bo i tak miałem szczęście, że hamulec mi po prostu nie wpadł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum