Wysłany: Pon Sie 12, 2013 23:08 [R600] Mechanizm opuszczania szyby
http://allegro.pl/land-ro...3461814108.html proszę koledzy , mam nadzieje ,że pomogłem też za swoich czasów się z tym namęczyłem i co najciekawsze Hondy Civic IV gen też miała ten sam problem.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 12, 2013 23:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Odgrzewam starego kotleta.
Dziś podczas zamykania szyby usłyszałem trzask.Szyba podnosi się krzywo przez co nie dochodzi do końca.(musiałem przed deszczem zatkać lukę folią)Ponad rok temu miałem taki sam przypadek ( tylko nie pamiętam czy był trzask ), wtedy wystarczyło wyjąć szybę i wsadzić w prowadnice.Czy jak poszło kółko to aby napewno można zamknąć szybę ?.Jestem zaniepokojony tym strzałem.
Czy ma ktoś namiar na człowieka, który dorabia słynne kółeczka ?
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
Dziękuje za informacje juz wysłam mu emaila.
Edit :
Ogólnie udało się dziś z pomocą innej osoby domknąć szybę.W najbliższych dniach rozbiorę boczek i sprawdzę jak tam wyglądają wnętrzności...oraz czekam na emaila zwrotnego z informacją czy człowiek dysponuje jeszcze kółeczkami.
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
Być może nie jest tak źle. Ja u siebie słyszałem takie "trzaski" gdy szyba źle chodziła. W pewnym momencie już nie chciała się domknąć. Po rozebraniu boczka okazało się, że wyszła po prostu ze swojego toru, z tej gumy prowadnicy. Ja musiałem ją nasmarować silikonem i już chodzi ok.
Pomógł: 9 razy Dołączył: 30 Kwi 2013 Posty: 311 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Sie 14, 2014 20:34
Koledzy forumowicze po co wy kombinujecie z kółeczkami prowadnic. Poszukajcie gdzieś na złomie bmw e36 i kółeczka są idealnie takie same. Ja mam u siebie wszystkie wymienione i bangla jak złoto. Kolejna rzecz nie smarujcie prowadnic tylko je wyjmijcie,zdejmijcie gumy wyszorować odtłuścić( płyn do garów i gąbka najlepsze) i dobrze ustawcie szyby. U mnie po takim zabiegu szybki już ponad rok chodzą jak trzeba nie tną się i wszystko fajnie i zapomniałem co to smarowanie prowadnic.A i za kółeczka zapłaciłem chyba 10 zł.
_________________ Z roverów się śmieją ale nie muszę przynajmniej pedałować.
Jeśli ktoś zamówił więcej tych rolek i ma jedną do odsprzedania, to bardzo proszę o kontakt. Ta rolka to chyba będzie pasować do 214Si z różnych modeli?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum