Sprawa załatwiona odpinałem każdą wtyczkę jaką sięgnąłem, puszki jakie tylko znalazłem, czyściłem co się tylko dało i nagle wszystko zaczęło działać i problem załatwiony. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
[ Dodano: Czw Lip 02, 2015 10:27 ]
Szczęście nie trwało zbyt długo, pierwsze deszcze i powrót koszmaru. Najciekawsze że w środku suchutko jest. Brak pomysłów już.
Nie sucha jest. Cały czas myślę o tym module od immo bo dzisiaj mialem sytuację że silnik kręcił ale nie odpalał do momentu kiedy wyjąlem kluczyk chwilę odczekałem aż jakiś stycznik w tym module tyknął i wtedy odpalił. Wcześniej już pisałem o tym styczniku i zależnościach jakie spostrzegłem.
Dzisiaj wyciągnąłem ews i dałem do przekodowania na ten co wcześniej zakupiłem. Po założeniu wszystko zaczęło działać.
[ Dodano: Pią Lip 03, 2015 23:22 ]
No i już przestało EWS zaczął dziwnie klikać i wszystko zgasło. Na początku kliknął ze dwa razy i się na chwilę zawiesiły kierunki. Kilka kilometrów dalej kliknął chyba ze 6 razy w różnych odstępach czasu (ok 15-30 sek.) i do tej pory nic nie działa. Rano rozbiorę go i zobaczę czy nie przytopiło go jak poprzedniego.
A wyjęcie bezpiecznika nic nie pomogło. Po podpięciu "nowego" EWS gdy wszystko zaczęło działać wpiąłem się do komputera i był błąd Magistrali CAN. Może ktoś podpowie do jakich urządzeń rozchodzi się wiązka od EWS.
Tak wszystkie jakie znalazłem odkręcałem czyściłem i konserwowałem.
[ Dodano: Pon Lip 06, 2015 09:30 ]
Proszę podpowiedzcie mi jeszcze czy radio mogłoby czynić takie cuda Wczoraj przestało łapać stacje ale za to wszystko działa .
[ Dodano: Pon Lip 06, 2015 09:38 ]
Podpowiedzcie mi jeszcze czy radio mogłoby czynić takie cuda? ? Wczoraj przestało łapać stacje ale za to wszystko inne zaczęło działać. Radio to zwykły Roverowski kaseciak.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum