Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2003
[Witam, mam problem z czujnikiem nasłonecznienia w r75, robiłem test i wykazał że nie działa!
>dobrałem się do tego czujnika i okazało się, że wychodzą z niego 3 kabelki i są przerwane!
>potrzebuje informacji do czego ma być podłączony ten czujnik, żeby prawidłowo działał?
(bezpośrednio pod panel sterowania klimą i nawiewami czy gdzieś indziej?)
Jak by ktoś miał jakieś informację na ten temat to proszę o odp.
Pozdrawiam i czekam na info.
BARDZO PILNE!!!]
Ostatnio zmieniony przez adam_e30 Wto Lip 07, 2015 10:46, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 06, 2015 10:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Poszukaj przewodów pomarańczowo-zielonego i fioletowego, które na wtyczce C0791 WCHODZĄ do modułu klimy na pinach 18,19 i tam podłącz przewody 2 i 3 z czujnika nasłonecznienia.
Następnie poszukaj żółto-pomarańczowego przewodu, który WYCHODZI z modułu klimy wtyczką C0791 (tak, tą samą) na pinie 10 i podłącz się przewodem 1 z wtyczki czujnika nasłonecznienia DO tego przewodu (nie zamiast).
Najbardziej wskazane byłoby, żebyś poszukał miejsc, w których te połączenia znajdowały się fabrycznie. Wątpię, żeby ktoś usunął przewody z wtyczek w module klimy, więc gdzieś się one kończą. To nie powinno być trudne.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum