Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Muszę kupić chłodnicę do samochodu i chciałem się dowiedzieć od jakich modeli będzie pasowała bo na przykład na allegro nie pisze nigdzie że do 220 tylko do 200 i nie wiem czy taka też będzie ok .
Posiadam wersję z klimatyzacją
z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez ProLanc Pon Lip 13, 2015 19:19, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 13, 2015 17:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z 400SDi nie podejdzie. W innym miejscu jest podłączenie dolnego węża i jest na prosto, a w 200 musi być pod ukosem i pasować w to wcięcie w belce. A z 600SDi jeszcze nie testowałem
_________________ Sprzedam dużo gratów do R200 SDi
a taka chłodnica by spasowała do mojego auta
przypomnę że mam wersję z klimatyzacją
i co oznacza to "(RF)"
Jeszcze na takiej innej stronie z chłodnicami http://www.chlodnice.bydgoszcz.pl/ wysłałem maila z zapytaniem o chłodnice i wysłał mi taki szkic który dodałem tu do załącznika .
też z NRF posiada 2 lata gwarancji i z przesyłką kurierską kosztuje 350 zł
to jest ta sama chłodnica co w tym linku wyżej no nie ?
no spoko tylko po co mi ten katalog nissens i co mam sobie zrobić z tym numerem
wiesz ty się może coś orientujesz ale ja jestem zielony w temacie.
Jeśli ci chodzi o to żebym sobie kupił chłodnicę z nissens to dzięki ale wolał bym tę z nrf bo jest tańsza
Chciałem się tylko dowiedzieć czy te 2 chłodnice co wyżej pokazałem to są te same bo obie są z nrf obie są do rover 220 sdi ale wymiary się delikatnie różnią
Podałem po to że na stronie masz opis chłodnicy jej zastosowanie, pełnoprawne wymiary
Ale jak już mamy lecieć po najmniejszej lini oporu każda z chłodnic niżej podanych będzie pasować i nie pytaj czemu tak tanio, te chłodnice nie dożyją tyle co oryginalna ale samochód rozpadnie się przed tym jak zajeździsz takiego chińczyka
(Ps. Ja do swojego upchnełem 48% większą chłodnice z wbudowanym zbiorniczkiem wyrównawczym z bmw 2.8 i zapłaciłem za nową 199zł)
Tak będą pasować
Ze swojej starej chłodnicy możesz wykręcić elementy w które nowa chłodnica nie jest wyposarzona(korek ,czujnik itp)
Zainwestuj w nowe opaski zaciskowe (ślimakowe) żeby nie było niespodzianki że wąż zeskoczy
Pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum