Wysłany: Pon Kwi 06, 2015 13:30 [MG ZR] wyciek z silnika
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam
Gdy ostatnio ściągałem pokrywę silnika moim oczom ukazał się wyciek jak na zdjęciu. Wydaje mi się że to z tej górnej pokrywy, tam gdzie widać na zdjęciach wyciek jest największy i najbardziej świeży. Robić coś z tym? Jest tam jakaś uszczelka? Na ile poważne?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 06, 2015 13:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Uszczelka pokrywy zaworow. Możesz wymienić, ale ten silnik lubi się pocic
jak bardzo lubi? Bo ja mam dużo mniej uwalone od kolegi i chciałem ja wymienic - silnik ok 15-20k temu czyszczone i ewidentnie sa dosc świeże wycieki.
Czy "lubi sie pocic" to znaczy ze za kolejne 15k będę miał dokładnie to samo nawet jak oczyszczę i prawidłowo zamontuje uszczelkę elringa?
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Wto Lip 21, 2015 11:46
groohaa napisał/a:
sTERYD napisał/a:
Uszczelka pokrywy zaworow. Możesz wymienić, ale ten silnik lubi się pocic
jak bardzo lubi? Bo ja mam dużo mniej uwalone od kolegi i chciałem ja wymienic - silnik ok 15-20k temu czyszczone i ewidentnie sa dosc świeże wycieki.
Czy "lubi sie pocic" to znaczy ze za kolejne 15k będę miał dokładnie to samo nawet jak oczyszczę i prawidłowo zamontuje uszczelkę elringa?
wymianiaj śmiało, nic nie powinno Ci się ponownie syfic... nie wiem czemu nas się utarło że jak diesel to lubi się pocic i tak musi byc, u mnie tak nie ma w dwóch idt (w tym którego kiedys mialem tez bylo czysto), więc nie wiem czemu niby musi tak byc .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum