Wysłany: Wto Lip 21, 2015 17:56 [R45] Od czego to i jak to wpływa na pracę silnika
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2002
Witam, dzisiaj postanowiłem położyć się po auto i zobaczyć co tam piszczy... dostrzegłem urwany jeden z kabelków, który wchodzi do ... no właśnie do czego czy to jest pompa oleju czy coś ? Jest to na samym dole pod paskiem rozrządu z jakimś filtrem... Ma to jakiś wpływ na pracę silnika ? Żadna kontrolka mi się nie pali jeździ się normalnie
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 21, 2015 17:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak, po odpaleniu normalnie gaśnie ... Pożyczyłem teraz kabel podpiąłem pod kompa i żadnego błędu nie wykazało, chyba, że PCMSCAN nie pokazuje wszystkich
Moim zdaniem to czujnik temperatury oleju. Odczyt z niego bierze klima i ECU by wyłączyć EGR. Kiedy olej jest zbyt gorący to zamyka się EGR i kompresor klimy odłącza. Tak obstawiam.
Witam, Dzięki Panowie za info, mechanik mówi, że jest dobrze i ma być na 1 kabelku skoro nie ma żadnego błędu w komputerze i wszystko działa dobrze. No nic pojeżdzimy i zobaczymy. Dzięki Panowie za odpowiedzi[/u]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum