Wysłany: Czw Sie 06, 2015 13:14 [R75] Skrzynia Automatyczna, Malutki Problem
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam, Witam
Jest taki problem, trochę mnie to niepokoi, być może niepotrzebnie. Kiedy skrzynia biegów zmienia na bieg 3, to nagle obroty rosną (czyli jak by to było na manualnej skrzyni, że masz wciśnięte sprzęgło i dodajesz gazu, wtedy tak gazuje i rosną obroty ) nie zawsze to się dzieje ale jednak. Może to winna oleju w skrzyni i nie jest zbyt lepki, w tym miesiącu będę wymieniał olej do skrzyni, bo jak wymieniałem ostatnio olej do silnika i płyn do chłodnicy to napewno nie było długo wymieniane, strasznie brudne czyli był zaniedbany. Nie wiem czy to wytłumaczyłem
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 06, 2015 13:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wydaje mi się, że na początek nie zaszkodzi pobawić się z olejem w skrzyni. Mowa o wymianie statycznej, takiej większej dolewce, powinno wejść około 3,5 - 3,8 litra. Potem trochę pojeździć i sam zobaczysz czy będzie poprawa.
_________________ Od 1996 roku Rover 416 Si
Od 2016 roku Rover 25 Lift
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum