Wysłany: Sob Sie 15, 2015 13:00 [414 1.4 si] Przekładanie podnośnika z tyłu na przód
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam, w przedniej lewej szybie mam popsuty podnośnik, dokładniej mówiąc szyba wychodzi z uszczelki, nie równo się zamyka, mógłbym kupić podnośnik, na allegro patrzyłem, są, ale wole zapytać
Dało by radę z tylnik lewych drzwi przełożyć podnośnik do przednich drzwi?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 15, 2015 13:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Miałem to samo, poprawiałem długi czas "ręcznie" zmieniłem podnośnik bo u mnie już tryby się wyrobiły.
To wina źle ustawionego podnośnika, zanim kupisz drugi, zdejmij boczek i na środku drzwi będzie śruba od mocowania mechanizmu.
Po lewej i prawej stronie śruby będzie wytłoczona skala na blasze.
Luzujesz tę śrubę i przesuwasz ja max na dół lub do góry i patrzysz czy szyba się prostuje podczas domykania.
Bardzo prosta regulacja Dasz sobie radę jeżeli kiedykolwiek zdejmowałeś boczek w R400
Jasne, zdejmowałem, cały mechanizm się rozwalił na części gdzie się rusza.. musaiełm dorobić jakby "łożysko" lecz nic to nie dało w prawidłowym zamykaniu sie szyby.. Tą śrubą się z grubsza bawiłem, lecz teraz juz wiem co i jak, poszperam w niej, dzięki!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum