Wysłany: Sro Wrz 02, 2015 18:55 [MG ZR 105] Wymienilem Silnik i nie pali
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2003
Witam wszystkich mam rpoblem z moim MG niedawno wymienilem silnik + skrzynie biegow i nie chce mi odpalic;/ szukam przyczyny bo kreci paliwo pdaje na samostarcie odpala i gasnie gdy tylko sie skonczy a na zaciag i z kluczyka nie chce....
Ktos podpowie co moze byc nie tak? Z gory dzieki
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 02, 2015 18:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
moze przez przypadek wł sobie czujnik wstrzasu/wypadku czy jak to sie zwie jest obok czujnika otwarcia maski trzeba go wcisnac ew czy zmieniałes kompa tez?
silnik kupilem z autka po dachowaniu wymienilem wszystko komp skrzynie polosie jak mu psiukne troche plaka lub samostartu w przepustnice to zalapie na chwile zerkne jeszcze ten przycisk ale sadze ze jest ok
zostawilem tylko stary kolektor dolotowy bo mam instalacje gazowa czy moze byc to przyczyna zlego dawkowania paliwa?
Nie wiem jak dokladnie wyglada to w twoim aucie,ale podstawowa zasada to wymieniasz komplet,sterownik silnika puszka z immo i pestke z kluczyka,sprobuj podmienic na stary komputer powinien zagadac
Pomógł: 26 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 587 Skąd: Civitas Kielcensis
Wysłany: Czw Wrz 03, 2015 07:14
Hey, jeżeli mogę coś podpowiedzieć to jak ja robiłem swap'a to zamieniłem wtyczki od kompa miejscami wejściową z wyjściową, ponieważ są identyczne i nie mają żadnych zabezpieczeń przed błędnym wpięciem. Kręcił i niech chciał zapalić. po przełożeniu miejscami gra do dzisiaj
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum