Wysłany: Sob Wrz 12, 2015 18:56 [R75] ciągnie do przodu na wstecznym
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam. Dziś - na szczęście po powrocie do domu z 300km trasy - przestał mi działać wsteczny bieg. Po jego wrzuceniu i dodaniu gazu auto ciągnie do przodu i czuć zapach spalonego sprzęgła. Biegi od 1 do 5 działają normalnie, tylko dzwignia zmiany biegów jakoś tak inaczej chodzi, z taką jakby większą bezwładnością. Skrzynia manulana. Co obstawiacie?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 12, 2015 18:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie masz przypadkiem wrażenie, żeby się biegi gdzieś w 1-5 dublowały (np. że jadąc na 2 jedziesz na 3 albo jadąc na 4 jedziesz na 3)? Jest możliwe, że wodziki lub tulejki od wybieraka się jakoś poluzowały i nie wchodzą biegi tak jak trzeba. Temat spotykany w W203.
Jeśli nie to, to problem będzie w skrzyni, a to zawsze niemiłe.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Czytałem ten post na forum W203, jednak u mnie biegi 1-5 chodzą normalnie więc niestety to jest troche inna sytuacja niż tam opisana. Ale poproszę mechanika żeby od sprawdzenia tych rzeczy zaczął.[/quote]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum