Wysłany: Nie Wrz 20, 2015 19:39 [R420] czujnik temperatury cieczy
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam. wiem że temat pewnie już był poruszany ale rzadko odwiedzam forum i nie wiem gdzie szukać. więc jeśli można proszę o pomoc. gdzie w moim silniku znajduje się czujnik odpowiedzialny za wskazanie temperatury cieczy na zegarze?(któregoś dnia wskazówka opadła na sam dół i nie podnosi się) czy to jest ten sam co czujnik od włączania wentylatorów chłodnicy? innego nie mogę namierzyć. proszę o pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 20, 2015 19:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Rozumiem że ten od wentylatorów zlokalizowałeś ? - stojąc przed samochodem to po lewej stronie od góry wkręcany w blok, oczywiście pod osłoną silnika, ma 2 przewody.
Natomiast ten od wskaźnika jest nieco poniżej i wkręcany w poziomie - ma jeden przewód. Trochę trzeba się nagimnastykować paluchami żeby go wymienić, ale da radę.
(może później strzelę fotkę, chyba że sam wcześniej zlokalizujesz).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum