Pewnie jest coś nie tak w instalacji lub LSM, jak sygnalizuje spalenie 1 żarówki / 2 połączone są równolegle/.
Swego czasu rozmawiałem z jednym gościem z serwisu Rovera w Komornikach k. Poznania i on mi mówił że próg czułości idzie ustawić tak że np. lewe xenony nie powodują alarmu żarówki. Miałem kiedyś HIDy zakładane u nich i nie alarmowały więc zapewne oni coś grzebali w moim LSMie i być może coś zmienili ale nadal to nie tłumaczy czemu podobnie jest u mojego zięcia w aucie.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 23, 2015 14:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sro Wrz 23, 2015 15:50
sknerko napisał/a:
mówił że próg czułości idzie ustawić
coś ściemniał , bo tu jest kontrolowana ciągłość obwodu /mikroprocesor- tranzystor-żarówka /,jak nie ma sygnału zwrotnego do mikro, to idzie komunikat linią k-bus z LSM do IPK . Dlatego tablica musi mieć obie żarówki nie sprawne , żeby IPK zaświeciło błąd.
Ludziki czytajcie ze zrozumieniem miałem HID bez opcji CANBUS czyli takie które generują błąd spalonej żarówki i w innym aucie błąd wyskakiwał a w moim błędów nie generowały, jak odłączałem HID tak że nie świecił to błąd normalnie wskakiwał jak trzeba. Teraz mam xenon w tym samym miejscu i jak nie wystartuje palnik to błąd zgłasza normalnie. Mam włączoną kontrolę wszystkich żarówek. Tak samo jest u zięcia i u obu potrafi zgłosić błąd oświetlenia tablicy przy walniętej jednej żarówce. Obaj mamy xenony, obaj mamy światła po odpaleniu silnika.
[ Dodano: Sro Wrz 23, 2015 18:36 ]
jak przyjedzie kumpel trzecim z 99r to sprawdzimy jak u niego, też ma xenon i światła po odpaleniu
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum