Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam , mam rover 400 stosunkowo od niedawna i jak to w używany samochód juz troche pieniędzy włożyłem. Obecnie jeździ dobrze lecz zawsze po nocy zostawia plame o średnicy ok.10 cm więc wyciek nie jest duży. Dziś wjechałem nim na kanał i skąd leci umieściłem na zdjęciach(jest to przednia oś). Nie znam sie zbytnio na mechanice więc moje pytania są takie:
-skąd leci(co to jest)
-Czy jest to poważne i czy moge z tym jeździć(obecnie nie mam pieniędzy na jakieś kosztowne naprawy)
Ogólnie chodzi o zdiagnozowanie problemu. Z góry dzięki za odpowiedź !
rover 400 ,1999r , 1.6 benzyna gaz
http://speedy.sh/cEcWT/silnik - link do folderu ze zdjęciami gdyż nie chciałem zmniejszac
Ostatnio zmieniony przez Rymar1516 Pon Wrz 28, 2015 12:42, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 28, 2015 10:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To wygląda na to że ze skrzyni biegów ci cieknie. Czyli walnięte simmeringi - uszczelniacze tam gdzie półoś włazi do skrzyni.
Same uszczelniacze nie są drogie ... natomiast mechanior za wymianę może trochę przykasować.
Jesli duzego ubytku oleju nie ma to jakos tam bedziesz jezdzil. Zimering jest dosc tani i wymiana jak sie ma pare kluczy tez klopotu wielkiego nie sprawi odkrecasz koncowke drazka i wahacza i mozna juz jakos wyciagac razem z polosia. Chyba ze nie pojdzie to jeszcze glowna srube polosi trzeba odkrecic i wychodzi bez problemu.
bez problemu wychodzi razem ze zwrotnicą z obu stron, także nie ma się co bawić. Moim zdaniem najgorsza część tej roboty, to spuszczanie oleju ze skrzyni.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum