Wysłany: Pią Paź 02, 2015 17:31 [r414]Rozwiązanie problemu z immo
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam. Jeżeli to nie stosowny dział to proszę o przeniesienie.
Problem dotyczy immobilaizera. Mój pilot fizycznie nie działa. Chłopaki próbowali go odratować nowymi przyciskami, gdyż poprzednie były w tragicznym stanie, a ktoś wcześniej potraktował go ogromną transformatorową lutownicą, co było widać.
Przyjmujemy, że pilot nie działa. A więc nie mogę uruchomić silnika, gdyż jest zablokowany zapłon.
Słyszałem, że czasem udaje się przelutować scalaka ze starego pilota do nowego i czasami to działa. Mam pilot LUCAS 3XTB, natomiast zamienny zdobyłem od rovera 200 LUCAS 17TN i nie jestem pewien czy warto się z tym fatygować.
Druga rzecz, czy lepiej wyrzucić immobilaizer z auta, czy lepszym rozwiązaniem jest użycie zestawu startowego (komputer, centralka(immo) oraz pilot)?
EDIT:
Pilot zamienny rozebrałem. Obudowa jest od LUCAS 17NT, natomiast płytka od 3TXD
Co mi doradzicie panowie w tej sytuacji?
_________________ W doświadczeniach siła..
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 02, 2015 17:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
fajnie tak móc odpowiedzieć sto któryś raz raz na to samo pytanie.
Miło z Twojej strony, że dajesz nam tę wspaniałą możliwość łaskawie ignorując szukajkę i faku.
Scalaka musisz przelutować ze swojego pilota do sprawnego. Pilot 3TXD to właśnie 17TN, możesz po prostu doprogramować nowego pilota, a możesz się bawić w wymianę zestawu startowego albo i wyrzucanie immo.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum