Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam
Macie jakieś sprawdzone sposoby na regeneracje odblysnikow w reflektorach? Czy sa jakieś lakiery nadające sie do pomalowania odbłyśnika? Może jakieś firmy sprawdzone w tym temacie?
http://www.tmcmc.pl/ robiłem u nich 3 komplety xenonów i dużo znajomych u nich robiło są bardzo dobrzy w te klocki
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Ja za kompletną regenerację lamp soczewkowych ( polerowanie kloszy, czyszczenie soczewek , czyszczenie silniczków, napylanie próżniowe aluminium odbłyśników ) płaciłem w Katowicach dąbrówce 500 zł za komplet , ale teraz lampy mi świecą prawie jak xenony. Dają świetne światło i super widoczność , a przed regeneracją jazda w nocy to koszmar nie mówiąc kiedy padał deszcz- zero widoczności. Niema czegoś takiego jak malowanie farbą jest tylko napylanie aluminium w próżni.
_________________ SAMOCHODY SIĘ NIE PSUJĄ , TO WŁAŚCICIELE O NIE ŹLE DBAJĄ
Mam poliftowego Rovera, zapłaciłem 180zł za regenerację kompletu stalowych odbłyśników soczewkowych i 150zł za regenerację dwóch całych ramek wraz z odbłyśnikiem długich. W moim przypadku wysłali mi gotowe, zregenerowane odbłyśniki soczewek, a ja im odesłałem swoje stare na zamianę.
Ramka wraz z odbłyśnikiem długich ma niestety na tyle nieregularny kształt, że w bardzo mało widocznym miejscu musiał powstać zaciek z lakieru, który kładzie się pod powierzchnię aluminiową. O fakcie tym oczywiście pan z firmy mnie uprzedził. Zaciek w niczym nie przeszkadza, a sam odbłyśnik drogowych jest bardzo dobrzez zrobiony.
Obowiązkowo należy wyczyścić soczewkę, bo przez ilość kurzu na niej będzie miała mleczny kolor.
Do tego zregenerowałem sam klosze tym sposobem: https://www.youtube.com/watch?v=03y0GGTdLw4. Malowałem dwukomponentowym lakierem Motip (taki z zawleczką, którą uwalnia się utwardzacz).
KATOWICE, DĄBRÓWKA MAŁA UL. Pod młynem 31 tel.32 256 62 53 kom. 794-340-781 www.reflektory.katowice.pl. Zawozisz rano reflektory zdemontowane z samochodu a na drugi dzień gotowe do odbioru. Gość zajmuje się tym od lat więc zna się na tym.
_________________ SAMOCHODY SIĘ NIE PSUJĄ , TO WŁAŚCICIELE O NIE ŹLE DBAJĄ
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum