Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2003
witam !
Kolejność dokręcenia śrub jest mi znana- znalazłem na forum- teraz mam pytanie Jakie śruby tam idą?? gwint długość ogólnie jaki rozmiar! dzięki za odpowiedź i pomoc!
Ok wielkie dzięki! Swoja drogą to cena powala , a w metalowym ciekawe ile zapłacę?tylko to są śruby glowicy cylindrów a mi chodzi o śruby pokrywy cylindrów to to samo?
Nie, śruby pokrywy, to zupełnie co innego. W metalowym pewnie 1,50 za kilo. Zwykle M6x50. Tylko z łebkami kolniezowymi na klucz 8mm. Inna sprawa- po co wymieniasz?
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
siostrze muszę wymienić bo olej na świece się dostaje - mechanik jej robił w tamtym roku i dał dużo silikonu- więc chce wymienić! jeśli chodzi o śruby to wiem , że z wiekiem są coraz słabsze więc wole wymienić przy okazji na nowe! wielkie dzięki jutro przejdę się do metalowego!
No mam nadzieje ze gwint będzie cały. Powiedz mi na te uszczelkę metalową dawać trzeba sylikon czy nie? Pierwszy raz mam do czynienia z metalową uszczelką - nie licząc tych od kolektorów wydechowych.
jeśli chodzi o uszczelkę pokrywy zaworów, to nie. Nie trzeba tam silikonu.
Mam małą prośbę. Jak dłubiesz przy aucie. Możesz zrobić zdjęcie wysprzęglika przy wciśniętym sprzęgle?
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
więc tak uszczelka wymieniona - śruby stare zostały bo w dobrym stanie były! sTERYD zdjęcia masz tutaj - jedno bez wciskanie , a drugie z wciśniętym sprzęgłem! Jakość słaba , bo i tel nie najlepszy!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum