Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2004
Witam,
Zauuważyłem ostatnio luźno wiszący kabelek, nigdzie niepodłączony, z wtyczką, na którą nigdzie nie mogłem znaleźć miejsca. Opiera się o półośkę (jeśli to coś pomoże). Niedawno wymieniałem sprzęgło, więc wyjmowana była skrzynia biegów. Może to stamtąd gdzieś się odłączył? Ma ktoś pomysł?
Dziękuję z góry za pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 26, 2015 22:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mi to wygląda na kostkę od silniczka krokowego, pakarz fotkę silnika z góry, wtyczka impulsatora jest 3 pinowa podłużna, a od świateł cofanie całkiem inna. ta wisząca to na 5 pinów?
Dobra, to nie silnik krokowy, to jest chyba wtyczka map sensora. Masz go na ostatnim zdjęciu, z początku napisu INJECTION
[ Dodano: Sro Paź 28, 2015 15:49 ]
Jeszcze podobna wtyczka idzie do czujnika wstrząsowego, masz go na scianie grodziowej obok krańcówki maski ZTCP, ale wtedy chyba nie odpalił byc auta, chyba ze ktoś coś modził
Dlatego tam tez ta wtyczka wisi. A nie jest to od jakiegos czujnika walka albo cos tam pod silnikime jest kilka takich dzwinych wtyczek przynajmniej w vvc
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
smoczoos, to jest wtyczka od impulsatora, którego już nie ma z racji nowszej rewizji. Prędkość masz zliczaną na podstawie impulsów z czujników ABS.
W instalacji auta jest sporo niewykorzystanych wiązek z wtyczkami. Nie przejmaj się.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum