Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Mam pytanie odnośnie tego przewodu z plecionki miedzianej co idzie od elektromagnesu do rozrusznika, bo niestety urwał się i moje pytanie brzmi czy to jest element do naprawienia ? czy odrazu lepiej inny rozrusznik zakładać ? Wole zapytać zanim będę go ściągał z auta
jest do naprawienia. Przylutować tego nie sposób, ale zawsze można zgrzać spowrotem. Można dla ułatwienia zastąpić drutem, lub blachą miedzianą o odpowiednim przekroju.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
jest do naprawienia. Przylutować tego nie sposób, ale zawsze można zgrzać spowrotem. Można dla ułatwienia zastąpić drutem, lub blachą miedzianą o odpowiednim przekroju.
sTERYD, A ten przewód jest całością z szczotkotrzymaczem ? jeśli tak to zamawiam i będzie po problemie
Zgrzać go nie jest tak łatwo, sam tego nie zrobisz. Daruj sobie jakiekolwiek próby lutowania. Jest to połączenie miedzi z aluminium (korozja elektrochemiczna) a żeby to połączyć trzeba mieć odpowiednią zgrzewarkę.
U mnie w mieście (ponad 100 tyś. mieszkańców) najlepszy zakład zajmujący się regeneracją rozruszników nie posiadał takiej zgrzewareczki.
Ale spokojnie jest na to sposób który w 100 % rozwiązuje problem z tym połączeniem.
Miedziany splot był połączony z aluminiowym nazwijmy go płaskownikiem w stojanie, wyciągasz kawałek tego płaskownika i bez żadnego łączenia przykręcasz go pod nakrętkę elektromagnesu. Taki patent zastosował u mnie pewien Pan elektryk (stara szkoła) moim zdaniem najlepszy w mieście i podsumował "nie ma połączenia, nie ma problemu"
Działa już kilka lat.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum