Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Nie Cze 13, 2010 22:44
aiwer napisał/a:
Może miał ktoś podobny problem i poradził sobie z tym?
Raczej spróbuj przedmuchać czujniki sprężonym powietrzem albo poczekaj jak wyschną. Przy myciu albo ulewnym deszczu zdarzają się czasem takie problemy.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 13, 2010 22:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
5. a moze cos innego zaproponujecie sprawdzonego ?
i gdzie najlepiej zapodać sensory na zdesiu ?
Najlepiej w takich, jak zamontowane są fabrycznie. Pamiętam, że MichaelP przyjeżdżał do mnie, coby pomierzyć i zamontować w tych samych miejscach.
W kwestii łatwości montażu, polecałbym bez wyświetlacza, gdyż nie służy on niczemu, z wyjątkiem "lansu". Efektywności czujnków jedynie z informacją dźwiękową jest taka sama, a łatwość montażu nieporównywalna.
Odświeżę temat. Mógłby ktoś z forumowiczek/forumowiczów zmierzyć jaka jest minimalna wysokość przeszkody jaką te allegrowe czujniczki są w stanie wykryć? Dlaczego pytam? Moje, zamontowane zgodnie ze sztuką, nie wykrywają przeszkód niższych niż 35-40cm. Co nie przeszkadza im alarmować o płocie siatkowym, bądź testowo - 6mm pręt stalowy wbity pionowo w ziemię. Podobne zachowanie zauważył mój kumpel, który to zamontował "parktronik" w Audi 80 B4. Obaj mamy czujniki na wysokości ok 55cm.
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Mar 2010 Posty: 305 Skąd: Kutno
Wysłany: Sro Kwi 25, 2012 22:50
Nie wiem jak sprawują się made in china z allegro , mam u siebie oryginalny parktronik rovera i widzi nawet krawężniki 10 cm . Używane centralki i czujniki do kupienia na allegro.
Wady -"pada" średnio jeden czujnik rocznie. Ważne ! - czujniki muszą być zamontowane możliwie idealnie równolegle do podłoża ,wysokość montażu nie jest aż tak bardzo istotna +-5 cm jest bez znaczenia.
Odgrzeje temat - chcę zamontować fabryczny parktronic. Mam pytanie co muszę zamówić? Wystarczy tylna wiązka + czujniki + moduł spod deski?? W fabrycznej wiązce MG ZSa są przewody z tyłu samochodu do przodu?? Są wtyczki pod moduł?? Parktronic ma własny głośnik??
[ Dodano: Czw Gru 03, 2015 03:17 ]
Sam sobie odpowiem
Fabryczny parktronic w całości mieści się z tyłu - wiązkę z wpietymi czujnikami, sterownikiem i głośnikiem wpina się do kostki do której podpięte są lampy podświetlenia tablicy rejestracyjnej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum