jeśli działa CI prędkościomierz to lewy, jak nie działa to prawy mowa o przodzie
No to pięknie, kiedyś prędkościomierz wskazał mi zero, i rzeczywiście przetarł się kabelek od prawego - naprawilem i działa. Czyli można wnioskować że uszkodzenie prawego zawsze będzie się objawialo świecącą lampką i leżącą wskazówką od prędkosciomierza?
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 11:14
Kris napisał/a:
Jak zdiagnozować który czujnik jest walnięty nie podłączając samochodu do komputera?
po tym który układ przestaje działać , co sygnalizują lampki kontrolne a także jaka jest konfiguracja sygnalizacji np. świeci ABS i ETC , albo świeci tylko ETC, nie działa nawigacja , nie działa prędkościomierz lub świeci tylko ABS itd. Wszystkie czujniki kontrolują prędkość auta i wysyłają sygnały do modulatora ABS , który obsługuje odpowiednie odbiorniki i układy auta. Każdy czujnik odpowiada za co innego.
[ Dodano: Pią Lut 12, 2010 10:26 ]
Kris napisał/a:
można wnioskować że uszkodzenie prawego zawsze będzie się objawialo świecącą lampką i leżącą wskazówką od prędkosciomierza?
tak
[ Dodano: Pią Lut 12, 2010 11:14 ]
Markzo napisał/a:
jeśli działa CI prędkościomierz to lewy, jak nie działa to prawy mowa o przodzie
nie do końca tak , bo w tym przypadku może być każdy z trzech pozostałych , nie można rozpatrywać tylko przodu.
Żeby to był lewy przód , musiał by nie działać tempomat , ETC i układ sterowania ECM podczas jazdy po wyboistej , nierównej drodze .
SeniorA do Twojej wiedzy mi daaaalekkkoooo, pisze tylko to co sam zauważyłem - przetarł się kabel od lewego czujnika z przodu to desu zabrało ABS i TC, poza naprawie kabelka wszystko wróciło do normy, Zukowaty mówił, że jakby mi licznik nie działał to na bank prawy przód
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
a jak jest z zamiennikami z allegro w cenie do 50zl za przednie, w jednym nawet pisze, "nie chinskie podroby" padl mi lewy przod, firmy takie jak NTY LTD, GETZ, GETZE, i jakis szwedzki GH wszyscy niemal daja gwarancje 12 miesiecy minimum, czy ktos mial juz czujnik ktorej kolwiek z tych firm???
dzieki zamowilem moze wkoncu tempomat zacznie dzialac, nawet jak nie wywalalo swiatelka ABS to nie dzialal, ale najpierw gaslo ABS po zapalonie, potem dopiero po paru sekundach po odpaleniu, a na koncu stala kontrolka ABS, mam nadzieje ze to rozwiaze i problem tempomatu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum